UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-03-09 20:11

Kosárlabda: 19 meccse veretlen az Alba az U20-as bajnokságban

Nagyon úgy fest, hogy az Alba Fehérvár U20-as kosárlabdacsapata megállíthatatlanná vált az első osztályban: Pethő Ákos együttese ugyanis 19 mérkőzést nyert egyhuzamban. Máris eldőlt volna a bajnoki cím sorsa?

Egészen elképesztő sorozattal büszkélkedhet az Alba Fehérvár U20-as férfi kosárcsapata az első osztályú bajnokságban: az nyitófordulóban elszenvedett, a Szolnoki Olaj KK elleni hárompontos vereséget követően szombaton, sorozatban tizenkilencedik alkalommal nyert Pethő Ákos csapata − ezúttal a Jászberényiekkel szemben aratott 85−59-es diadalt, így − nem meglepő módon − magabiztosan áll a tabella élén. A sikersorozat abból a szempontból különösen érdekes, hogy a legfontosabb statisztikai mutatók rangsorában (meccsenként szerzett pontok, hatékonysági mutató, lepattanó, assziszt, valamint a játszott percek) nincsen fehérvári fiatal a legjobb nyolcban.

Az Alba Fehárvár U20-as csapata 20 forduló után magabiztosan vezeti az U20-as élvonalat Forrás: albakosar.hu
Az Alba Fehárvár U20-as csapata 20 forduló után magabiztosan vezeti az U20-as élvonalat Forrás: albakosar.hu
Magától értetődő a kérdés: mi a titok? „Minden posztra megvan az az emberünk, aki tökéletesen alkalmazkodik a játékstílusunkhoz, emiatt találjuk meg mindig a helyzethez leginkább megfelelő játékszerkezetet. Sokat segít az is, hogy több srácunk rendszeresen készülhet a felnőttélvonalban szereplő alakulatunkkal. Tejesen más ritmusban dolgoznak a nagyok, és ezt a tempót tartják a korosztályos ligában is. A látszat mégis csalóka valamelyest: nem érzem úgy, hogy ilyen sokkal a többiek előtt járnánk. Az első négy helyezett (az Albán kívül sorrendben: az Egis Körmend, a DEAC és a Szolnoki Olaj − a szerk.) bombaerős együttes, alig-alig van különbség közöttünk. Nekünk jött ki eddig jobban a lépés, ennyiről van szó, közel sem biztos, hogy ezután is így lesz” − magyarázza Pethő. A mester a megsüvegelendő eredménysorozat ellenére egyáltalán nem biztos abban, hogy a végjátékban az övék lesz az aranyérem: „Három részre osztható a bajnokság: az első négy kiemelkedik, a következő négy közepes erőt képvisel és vannak olyan együttesek, amelyek nem álltak igazán össze ebben az évadban. Vannak olyan klubok, amelyek meglepetésvereséget szenvedtek, ám a végjátékban mindez nem számít. Az lesz a döntő, hogy ki tudja stabilizálni legjobban a formáját. Nekünk csak a mutatott játékunkkal kell foglalkoznunk: voltak jobb és rosszabb időszakaink. A téli szünet után fel kellett kicsit ébrednünk, hiszen legutóbb, a Jászberény ellen sem kezdtünk jól, a végére kaptuk össze magunkat. Összességében jól haladunk, és remélem, a lehető legtöbbet kihozzuk az évből.”

FÉRFI U20-AS BAJNOKSÁG Tabella 1. Alba Fehérvár 19 győzelem − 1 vereség 2. Egis Körmend 16 győzelem − 4 vereség 3. DEAC 16 győzelem − 4 vereség 4. Szolnoki Olaj KK 15 győzelem − 5 vereség 5. Pécsi VSK 14 győzelem − 6 vereség 6. Falco KC Szombathely 13 győzelem − 7 vereség 7. Szedeák 12 győzelem − 9 vereség 8. Kaposvári KK 9 győzelem − 12 vereség 9. Zalakerámia ZTE KK 7 győzelem − 12 vereség 10. Kecskeméti TE 6 győzelem − 14 vereség 11. Atomerőmű SE 6 győzelem − 14 vereség 12. Sopron KC 4 győzelem − 15 vereség 13. Jászberényi KSE 2 győzelem − 18 vereség 14. OSE Lions 1 győzelem − 19 vereség

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.