UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 5.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2020-03-11 11:45

Sznúker: a 13 éves Révész Bulcsú a legjobb nyolcba verekedte magát a portugáliai U18-as Európa-bajnokságon

Remekült helytállt a portugáliai Albufeirában rendezett U18-as kontinensviadalon a tavaly U16-os világbajnoki ezüstérmet szerzett sznúkeres, Révész Bulcsú. A mindössze 13 esztendős reménységet csak a 18 éves brit Connor Benzey tudta megállítani a negyeddöntőben. A másik magyar induló, Horváth Attila (15) a legjobb 32-ig jutott.

A 13 éves Révész Bulcsú a negyeddöntőig menetelt a portugáliai U18-as Eb-n Fotó: Császár Márta/Facebook
A 13 éves Révész Bulcsú a negyeddöntőig menetelt a portugáliai U18-as Eb-n Fotó: Császár Márta/Facebook
Remek teljesítményt nyújtottak a magyar srácok a portugáliai Albufeirában rendezett U18-as sznúker Európa-bajnokságon. A piros-fehér-zöld színeket ezúttal két fiatalember, Révész Bulcsú és Horváth Attila képviselte. Előbbi ismét nem akármilyen menetelést produkált: a csoportból első helyen, frame-vesztés nélkül jutott tovább, majd meg sem állt a negyeddöntőig. A tavaly Oroszországban U16-os világbajnoki ezüstérmet nyert fiú óriási csatát vívott a legjobb 32 között, elvégre csak döntő frame-ben sikerült legyűrnie a szintén 13 éves ír Leone Crowley-t (3:2). Aztán a 16 esztendős litván Nikita Kolpacenko ellen 3:1-re győzedelmeskedett, s így bejutott a legjobb nyolc versenyző közé. A negyeddöntőben aztán kissé elfogyott Bulcsú lendülete, jóllehet, a 18 éves brit Connor Benzey bivalyerős riválisnak bizonyult, 4:1-re ki is ütötte a Magyarországon már szinte minden címet elhódított fiút. A portugáliai kontinensviadal másik magyar reménységéről, Horváth Attiláról se feledkezzünk meg, aki a csoportból a második helyen jutott tovább, majd a legjobb 32 között 3:0-ra kikapott a 18 éves skót Dean Youngtól. Érdekesség, hogy mindkét magyar indul az U21-es kontinenstornán is, Bulcsú ráadásul egy csoportba került az őt kiejtő Connor Benzey-vel, vagyis itt a lehetőség visszavágni! További korosztályos hírek BILIÁRDBAN a sportági aloldalunkon.