UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2020-03-12 17:06

Korcsolyasportok: világbajnokságról világbajnokságra – péntektől a Team Magic varázsolhat

Koronavírus-járvány ide vagy oda, a korcsolyasportokban egymás után rendezik a szezon fő versenyeit, a junior-világbajnokságokat. A műkorcsolyázó Schermann Regina a 24. helyen zárt, míg a jégtáncosok mezőnyében Marton Villő és Szemko Danijil a 19. pozíciót szerezte meg Tallinnban. És nincs megállás, péntektől a Team Magic varázsolhat a szinkronkorcsolyázók viadalán.

Lezárult egy korszak, már ami a Marton Villő, Szemko Danijil jégtánckettős junioréveit illeti. A két fiatal a ritmustáncban a 17. helyet szerezte meg a tallinni korosztályos világbajnokságon, és noha a kűrrel nem sikerült megtartani ezt a remek helyezést, összesítésben két helyet hátracsúszva a 19. pozícióban zárták a viadalt, ami dr. Vardanjan Gurgen műkorcsolya ágazati sportigazgató szerint egyáltalán nem rossz teljesítmény.

Marton Villő és Szemko Danijil duója jövőre már a felnőttek között versenyez Forrás: MOKSZ
Marton Villő és Szemko Danijil duója jövőre már a felnőttek között versenyez Forrás: MOKSZ
„A múlt évben nem jutottak be a kűrbe, jóval gyengébben szerepeltek, most azonban tisztesen helytálltak. Ha azt vesszük, hogy a vb előtt különféle problémákkal küszködtek (Villő az Achillesével, Danijil pedig betegséggel bajlódott – a szerk.), ahhoz képest jól teljesítettek, a szezon során most futották talán a legjobban a kűrjüket. Nehéz megmondani, milyen erőt képviselhetnek a felnőttek között, az biztos, hogy rengeteget kell még dolgozniuk. Jégtáncban amúgy is nehezebb az utánpótlásból hirtelen a szenior mezőnybe csöppenni, de bízom benne, hogy zökkenőmentesen sikerül nekik az átállás a következő szezonban.” Amíg jégtáncospárunk életében véget ért egy fontos fejezet, a 15 esztendős Schermann Regináét szimbolizáló könyvben még csak most készültek el az első oldalak. A Jégkorszak SE műkorcsolyázója pályafutása első junior-világbajnokságán vett részt Tallinnban: a rövidprogramban egyéni rekordot döntött, és a 47 lány közül tizenkilencedikként jutott be a kűrbe, ahol végül a 24. helyen zárt.
Schermann Regina pályafutása első junior-vb-jén vett részt Forrás: MOKSZ
Schermann Regina pályafutása első junior-vb-jén vett részt Forrás: MOKSZ
„Ha valaki a vb előtt azt mondja nekem, hogy biztosan lefuthatja a kűrt, minden kérdés nélkül aláírtam volna. Idén a legjobb 24-be kerülés volt a fő célja, amit hibátlanul teljesített is, a kűr előtt viszont láttam rajta, hogy görcsösen izgul, tényleg nagyon vágyott rá, hogy bekerüljön a top 15-be, és mivel kicsi különbségek voltak az egyes versenyzők között, érezte, hogy reális esélye lehet elérni ezt az álmot. Sajnálom, hogy a kűrje nem úgy sült el, ahogy tervezte, de tudom, hogy emiatt nem fog keseregni. Épp ellenkezőleg: elraktározza a tanulságokat, és jövőre sokkal nagyobb tapasztalattal vág az újabb világbajnokságnak.”
Ők képviselik hazánkat Nottinghamben a junior szinkronkorcsolya-vb-n Fotó: Ru-Pho
Ők képviselik hazánkat Nottinghamben a junior szinkronkorcsolya-vb-n Fotó: Ru-Pho
Miközben egyesek túlvannak a szezon legrangosabb megméretésén, a szinkronkorcsolyázók már tűkön ülve várják, hogy bizonyíthassanak Nottinghamben. A piros-fehér-zöld színeket az előző évhez hasonlóan idén is a Team Magic képviseli. „Tavaly óta sokat fejlődtek, kíváncsian várom én is, mire lesznek képesek Nottinghamben, ahol a legjobb csapatokkal mérik össze tudásukat. Az igaz, hogy itthon nincs vetélytársuk, de annyi munkát fektetnek ebbe az egészbe, hogy nyugodt szívvel mondhatom: megérdemlik, hogy képviseljék Magyarországot az elitmezőnyben.”   További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.