UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2020-03-13 17:57

Atlétika: töretlenül fejlődik a 18 éves Huller Dániel

A felnőttek között 400 méteren, a juniorok mezőnyében 400 és 800 méteren fedett pályás országos bajnok Huller Dániel természetesen fő versenyszámában, a 400 gáton alakítana nagyot a nyáron, de a 18 éves atléta távolabbra is tekint.

A fedett pályás atlétikai országos bajnokságokon három aranyérmet szerzett Huller Dániel. A 2018-as győri ifjúsági Európa-bajnokságon, fő számában, 400 méter gáton aranyérmes versenyző fejlődése töretlennek tűnik, hiszen a felnőttek között 400 méteren (48.25), a juniorok mezőnyében 800-on (1:55.30) és 400-on (47.58) ért el első helyezést a budapesti BOK-csarnokban. A Dunakeszi VSE 18 éves atlétájának utóbbi időeredménye egyben egyéni csúcs is, a juniorok viadalán ezzel 19 századdal előzte meg a veszprémi SVSE-s Molnár Attilát.

Huller Dániel három bajnoki címmel kezdte az évet Forrás: atletika.hu
Huller Dániel három bajnoki címmel kezdte az évet Forrás: atletika.hu
„A három címnek elképesztően örülök, nem számítottam rá, hogy ennyi elsőség összejön. A juniorok között 400 méteren nagyon szoros és izgalmas volt a küzdelem. Attilával jókat szoktunk versenyezni, bár neki ez a fő száma, egy évvel fiatalabb nálam. Jó barátok vagyunk és a remek eredményekhez elengedhetetlen, hogy húzzuk egymást – együtt fejlődünk. A felnőttmezőnyben rossz volt a futásom. Az első kör után harmadikként fordultam a kanyarban, a hármas pályáról kellett feljönnöm, ez sok energiát felemésztett, így az időeredményem sem lett kiemelkedő, de hihetetlen boldog voltam, hogy megszereztem az első felnőtt bajnoki címem. A 800 méternek is örülök. Egy jó 400 gátasnak 800-at is kell futnia, hiszen ez elősegíti, hogy bírja a végét gáton.” Huller tavaly elérte kitűzött célját. Első éves juniorként 400 gáton döntőt futott a borasi U20-as Európa-bajnokságon, az ott elért 51.66-os idő az eddigi legjobb eredménye. Az idei évnek is magabiztosan, lelkesen vágott neki. „Jól sikerült az alapozás, minden úgy ment, ahogyan elterveztük, elégedett vagyok a fedett pályás szezonnal is. Az idei fő versenyem a nyári junior-világbajnokság lesz Kenyában, nagyon reménykedem, hogy a koronavírus-járvány miatt nem fog elmaradni. Március végén portugáliai edzőtábort terveztünk, de arról szinte biztosan le kell mondanunk, marad az itthoni felkészülés. Ha minden összejön, akkor a junior-világbajnokságon szeretném áttörni az 51 másodperces határt. Elég fiatal vagyok még, azt gondolom, ebben a korban, ha egy év alatt egy vagy másfél másodpercet javulok, az teljesen jónak számít. Bízom a hasonlóan remek folytatásban.” Maracskó Pál és Orosz Ákos tanítványa elsősorban mindig a következő feladatával van elfoglalva, de természetesen ott lebeg szeme előtt a 2023-as, budapesti felnőtt-világbajnokság is. „Nem csak ott lebeg, hanem hatalmas pluszt is ad a munkához. Úgy érzem, reális esélyekkel pályázhatok a részvételre és bár nagyon fiatal lennék ott, pont az a cél, amit még éppen elérhetőnek tartok. Ha küzdök és mindent beleadok, akkor ott lehetek. Ezért dolgozom.” További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.