UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2020-03-14 11:14

Szinkronkorcsolya: remek rövidprogram után – öt csapatot is maga mögé utasított a hazánkat képviselő Team Magic a junior-vb-n

Miközben a világ legtöbb sportága megbénult a koronavírus-járvány miatt, a junior szinkronkorcsolyázók a szezon legfontosabb megméretésén, a nottinghami korosztályos világbajnokságon viaskodnak a minél jobb helyezésekért. Magyarországot az előző évhez hasonlóan idén is a Team Magic képviseli: a lányok a 14. pozícióból várják a kűrt.

Míg a short trackesek, valamint a műkorcsolyázók és jégtáncosok világbajnokságát törölte a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU), addig a szinkronkorcsolyázók junior-világbajnokságát az előzetes tervek szerint rendezik meg az angliai Nottinghamben.

A Team Magic a 14. helyről várja a kűrt a nottinghami junior-vb-n Forrás: MOKSZ
A Team Magic a 14. helyről várja a kűrt a nottinghami junior-vb-n Forrás: MOKSZ
Jóllehet, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet az ő vb-jüket is érinti: míg tavaly 23, addig idén csak 19 csapat vesz részt a viadalon – a franciák és a japánok is visszamondták a szereplést, az olaszokat eleve nem engedték elutazni, a két amerikai egység viszont már a helyszínen volt, amikor hazarendelték őket. Mindez azonban nem von le a Magyarországot képviselő Team Magic érdemeiből, amely remekbe szabott rövidprogrammal rukkolt elő, s így az előkelő 14. helyről várhatja a kűrt. Noha a tavaly 21. helyezést elért együttes a számok törvényei alapján idén biztosan jobb pozícióban végez, Maros-Zenezini Barbara edző a napokban úgy fogalmazott a hunskate.hu-nak, hogy öt csapatot mindenképpen szeretnének megelőzni a lányok. Nos, a vb felénél járva 29.06 pontjukkal eddig éppen öt alakulatot, a hollandot, a horvátot, a svájcit, a törököt és a spanyolt utasították maguk mögé. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.