UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2020-03-18 14:15

Kajak-kenu: sikeresen hazatértek a sevillai edzőtáborból a fiatal válogatott versenyzők

Nem ragadt a spanyolországi edzőtáborban az utánpótláskorúakat is felvonultató férfi kajakválogatott. A különleges hazaútról és a következő hónapokról Hüttner Csaba szövetségi kapitány nyilatkozott.

Az olimpiai pótkvalifikációra készülő férfi kajakválogatott a Párizs-keret U23-as, azaz még utánpótláskorú tagjaival Sevillában edzőtáborozott. A dél-spanyolországi városban még nem jelent meg a betegség, Hüttner Csaba szövetségi kapitány és Boros Gergely szakmai igazgató ennek ellenére órák alatt megszervezte, hogy a társaság idő előtt hazajöjjön.

Az ifjúsági világbajnok Redl András is részt vett a sevillai edzőtáborban
Az ifjúsági világbajnok Redl András is részt vett a sevillai edzőtáborban
„Azért kellett hazahozni mindenkit, mert félő volt, hogy ott ragadnak, vagy később nem tudjuk elhozni onnan a hajókatnyilatkozta a szövetség honlapjának Hüttner.Mindenki láthatta, hogy a spanyolországi helyzet folyamatosan romlik, naponta több ezer új beteget regisztrálnak az országban, ezért döntöttük úgy, hogy intézkedünk, amilyen gyorsan csak lehet.” A szakmai csapatnak Sevillából több mint 60 ember gyors és biztonságos hazajutását kellett órák alatt megszervezni. A versenyzők végül biztonságosan, és egészségesen landoltak Budapesten. A szakvezető azt is elmondta, hogy mindenkin tesztet csinálnak, s miután a versenyzők ezen túlestek, hazai edzőtáborba vonulnak Szolnokra, Dunavarsányra vagy Szegedre. Ezeken a helyeken karantént alakítanak ki, és minden feltételt biztosítanak a sikeres felkészüléshez. Az előttünk álló hónapokról azonban bizonytalanul nyilatkozott. „Nem látjuk előre, hogy mennyit fog változni a nemzetközi versenynaptár, de a munkát folytatjuk, készülünk keményen, és alkalmazkodni fogunk az esetleges változásokhoz. Az olimpia még messze van, bízom benne, hogy addigra sikerül úrrá lenni ezen a járványon, és emlékezetes versenyünk lesz Tokióban” – zárta Hüttner Csaba. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.