UtánpótlásSport
2024. június 26.
  • instagram
JUNIOR NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, ÉSZAK-MACEDÓNIA
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-03-22 19:44

Kosárlabda: meghatározó résztvevő lett a Rátgéber-akadémia az EYBL-ben

Három korosztályban is szerepelt, kettőben pedig döntőbe jutott az EYBL nemzetközi versenysorozatban a Rátgéber Kosárlabda Akadémia. A viadalokon mutatott produkcióról Csák Magdolna szakágvezető nyilatkozott.

A nemzeti bajnokságok mellett a nemzetközi sorozatoknak is véget vetett a koronavírus-járvány: a European Youth Basketball League elnevezésű szériának is, amelyben a Rátgéber Kosárlabda Akadémia három csapattal szerepelt.

A pécsiek U16-os csapata is bejutott a szuperdöntőbe az EYBL-ben; kérdés, hogy mi lesz a döntővel Forrás: Rátgéber Kosárlabda Akadémia
A pécsiek U16-os csapata is bejutott a szuperdöntőbe az EYBL-ben; kérdés, hogy mi lesz a döntővel Forrás: Rátgéber Kosárlabda Akadémia
A színvonalas versenysorozatban az U20-as, az U16-os és U14-es gárda is elindult. A legfiatalabbak mezőnyében ráadásul a pécsiek házigazdái voltak az egyik fordulónak. A teljesítményt az akadémia férfiszakág-vezetője, Csák Magdolna értékelte. „Az U14-es csapatunk tisztességgel helytállt, de nem jutott tovább ebből a fordulóból, amely során felmérhettük, hol tartunk a nemzetközi mezőnyben Az U20-asok és az U16-osok kiemelkedő eredményeket értek el Európában, egészen a döntőig meneteltek. Nagyon örültünk ezeknek az eredményeknek, mert nem titkoltan azzal a szándékkal vágtunk neki a sorozatnak, hogy szeretnénk elérni az első vagy második helyezést, amely kvalifikál a szuperdöntőkre. Számunkra különösen fájó lenne, ha ezek végleg elmaradnának, ugyanis mindkét korosztályban az akadémiánk rendezné a finálét. A versenysorozat szervezőivel abban maradtunk, hogy ha lesz rá lehetőség, júniusban vagy augusztusban megtartjuk a döntőket.” A pályán elért remek eredményeknek, sikereknek köszönhetően a Rátgéber Kosárlabda Akadémia csapatai immár nem csak résztvevői a nemzetközi versenysorozatnak, hanem meghatározó, elismert együttesei – ez pedig hatalmas elismerés, hiszen jelzi az előrelépést, a folyamatos fejlődést – áll a sajtóközleményben „Akadémiánk egyik legfontosabb, kiemelt programja fiataljaink nemzetközi porondon szerepeltetése. A magyar kiemelt bajnokság mellett nagy hangsúlyt fektetünk erre, tehetségeink itt fejlődhetnek, tapasztalatot szerezhetnek, felhívhatják magukra a figyelmet. Ezzel is segítjük a korosztályos válogatottak munkáját, hiszen a kadét és az U20-as korosztályban összesen kilenc kosarast adunk a nemzeti csapatba – tette hozzá a szakágvezető. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.