UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2020-03-30 20:51

Torna: új módszerrel, de a régi elánnal készül a női utánpótlás

„Úgy gondolom, jó módszert sikerült kidolgozni annak érdekében, hogy a fiatal tornászlányok folytassák a felkészülést" – vélekedik Draskóczy Imre a női válogatott szövetségi kapitánya.

Az utánpótláskorú tornászlányok sem pihennek a koronavírus-járvány okozta kényszerszünetben, háromfázisú rendszerben dolgoznak tovább – számolt be Draskóczy Imre, a felnőttválogatott szövetségi kapitánya. A különleges helyzet miatt minden terem bezárt, csak a Központi Tornacsarnok tart nyitva a felnőttválogatott tornászok számára, szigorú szabályokkal.

A magyar leánycsapat a tavalyi győri junior-vb-n (Makovits Mirtill, Szujó Hanna, Szilágyi Nikolett) Fotó: Freschli József/MATSZ
A magyar leánycsapat a tavalyi győri junior-vb-n (Makovits Mirtill, Szujó Hanna, Szilágyi Nikolett) Fotó: Freschli József/MATSZ
A szövetség tájékoztatása szerint a fiatalok fejlődésük, illetve szinten tartásuk érdekében online oktatási rendszerben dolgoznak tovább. Ennek első lépcsőfoka, hogy az edzőktől országszerte heti lebontásban mindenki megkapja az előírt edzéstervet, majd egy kiválasztott tornásszal videós anyagot is rögzítenek – a többiek ez alapján folytatják a gyakorlást. A versenyzők az online közösségi terek segítségével minden nap élőben, közösen tartják meg a bemelegítést, a képességfejlesztést és a rávezetést. A fiúkhoz hasonlóan a lányok részére is több szer került kiosztásra a kluboknál, elsősorban földi gerendák és gerendavédők. A rendszer kidolgozásakor a szakemberek igyekeztek figyelembe venni a fiatalok bioritmusát, a délelőtti online iskolát, így ebéd után, az eredeti edzésidőpontban tartják meg a tréningeket. Úgy gondolom, jó módszert sikerült kidolgozni annak érdekében, hogy a fiatalok folytassák a felkészülést – vélekedik Draskóczy Imre. – Mentális szempontból is lényeges, ugyanis a gyerekek és a versenyzők közötti folyamatos kapcsolat mindenkinek erőt ad. A fiatalok többek között a gerendán is tudnak gyakorolni a földi gerendáknak és a gerendavédőknek köszönhetően. Remélem, hogy ezzel folyamatos edzésben maradnak.” További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.