UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-04-01 19:40

Jégkorong: Papp Kristóf szezonja is félbeszakadt, az egyetemi ligára készül

A koronavírus-járvány miatt előbb elköszönt a USHL-es Des Moines Buccaneerstől, és itthon készül a jégkorong-válogatott 18 éves csatára, Papp Kristóf, aki a saját fejlődéséről, a nottinghami góljáról és az NHL-ről is beszélt.

Előtte néhány órával még mérkőzést játszott, másnap pedig kiderült, hogy a világszerte pusztító koronavírus-járvány miatt félbeszakad a világ talán legerősebb junior hokiligája, a USHL is. A szezonban harmincöt pontot (16 gól, 19 gólpassz) szerző 18 éves Papp Kristóf nem sokkal később Magyarország felé vette az irányt, és itthonról várja a fejleményeket. Honlapunknak adott interjújában beszélt a saját fejlődéséről, az első góljáról a nagyválogatottban és az egyelőre elmaradt NHL-draftról is.

Papp Kristóf februárban góllal debütált a felnőttválogatottban Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
Papp Kristóf februárban góllal debütált a felnőttválogatottban Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
– Felteszem, nem ilyen szezonzárásról álmodtál. Miként fogadtad a hírt, hogy vége a bajnokságnak? – Egyik reggel, amikor már éppen indultam volna otthonról, szóltak, hogy nem lesz edzés, majd nem sokkal később érkezett a hír: a bajnokságot is felfüggesztették. Két szép szezont töltöttem ebben a ligában, nem számítottam rá, hogy hetekkel az alapszakasz vége előtt el kell köszönnöm a csapattársaktól. Ez a lezárás azért is fájó, mert éppen kezdett jó formába lendülni a csapat, és akár a playoffot is elérhettük volna. – Az év közben váltottál csapatot ligán belül: a sereghajtó Madison Capitolsból a Des Moines Buccaneers gárdájába igazoltál. Mennyire sikerült jól a váltás? – Egyértelműen pozitív löketet adott. Persze, nem arról van szó, hogy a Madisonban nem éreztem volna jól magamat, de ott már megszokottá váltak a dolgok. Rendre sok jégidőt kaptam, de csak a támadóharmadra és a góllövésre kellett koncentrálnom. A Des Moinesben ez nem így volt: sokkal érettebb hokit játszottunk, keményebbé kellett válnom. Ez a két időszak összerakva pont optimális volt. – A remek USHL-szezon mellett a felnőttválogatottban is bemutatkozhattál a nottinghami olimpiai selejtező tornán, ráadásul góllal… Milyen emlékként él benned az a bizonyos találat? – Hatalmas ajándékként és megtiszteltetésként éltem meg, hogy a magyar válogatott tagjaként korcsolyázhattam ki a jégre. Próbáltam nem rágörcsölni, nem akartam feltétlenül gólt vagy pontot szerezni. Az, hogy végül összejött, csak hab a tortán.
Papp Kristóf a USHL-ben, a Des Moines Buccaneers mezében Forrás: Des Moines Buccaneers
Papp Kristóf a USHL-ben, a Des Moines Buccaneers mezében Forrás: Des Moines Buccaneers
– A következő évadot viszont már az egyetemi ligában töltöd Michiganben. Mit remélsz ettől az új kalandtól? – Nagyon, nagyon várom már. Új fejezet kezdődik az életemben, üzleti menedzsmentet fogok tanulni. Keményen edzek most is, hogy készen álljak arra a szintre. Az egyetemi ligáról azt hallottam, hogy elsősorban erőnlétileg, fizikailag jelent nagy váltást, ezért most erre koncentrálok. – A legnehezebb kérdés következik: ha azt mondom, NHL? – Mint minden jégkorongozónak, nekem is gyerekkora álmom, hogy bekerüljek. Annyit tudok még mondani, hogy több NHL-es csapat keresett meg, mint egy évvel korábban, személyiségteszteken vettem részt. Azt ugyanakkor nem tudom, hogy a járvány miatt történt halasztás jót vagy rosszat tesz az esélyeknek. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.