UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-04-07 12:29

Jégkorong: a juniorválogatott csapatkapitánya, Péter Donát maradna Németországban

A kanadai táblázat második helyén zárt Péter Donát utolsó juniorévében a német DNL-ben. A kiváló szezon után, amelyben U20-as I/B csoportos vb-t is nyert, maradna Németországban, az Oberligába szerződhet.

Nagyszerű évadot teljesített, 31 meccsen 50 pontot ért el, és a kanadai táblázat második helyén végzett a német juniorligában Péter Donát, aki nem mellesleg a decemberben divízió I/B csoportos világbajnokságot nyert junior jégkorong-válogatott csapatkapitánya volt. Csapata, az Augsburg sokáig versenyben volt a nyolccsapatos DNL hatodik, még rájátszást jelentő pozíciójáért, ám az alapszakasz hajrájában egy vereségszéria miatt lecsúszott róla: „Az egész szezonunk hullámzó volt – kezdte Péter a jegkorongblog.hu-nak. – Hamar letudtuk a nehéz meccseket, az újévben pedig ismét elindult egy nyerő szériánk, ám a végén hiányzott a koncentráció. A ligautolsó Krefeldtől zsinórban háromszor kaptunk ki, ilyen nem fordulhatna elő. A kiesés elkerüléséért kellett volna játszanunk, így nem sikerült a kitűzött célunk.”

Péter Donát a német DNL egyik legveszélyesebb támadója volt a mostani évadban Forrás: Augsburger Panther
Péter Donát a német DNL egyik legveszélyesebb támadója volt a mostani évadban Forrás: Augsburger Panther
Ha nem szakít félbe mindent a koronavírusjárvány, az Augsburg a négycsapatos alsóházban szerepelt volna, amelyben az első osztály két utolsó helyezettje, illetve a másodosztály két legjobbja csatázott volna a bennmaradásért. A támadó decemberben ott volt a kijevi U20-as divízió I/B csoportos világbajnokságon, amelyen öt mérkőzésen 2+4 ponttal zárt, a magyar válogatott pedig feljutott a másodvonalba. „Jégkorong szempontjából életem legszebb két hete volt. Mind a stáb, mind a játékostársak hihetetlenek voltak. Büszkén emlékszem vissza a hét minden egyes percére, bár azért a franciák elleni utolsó harmadban megremegtek a lábaim. De amikor megszólalt az utolsó dudaszó, mi voltunk a legboldogabbak az egész városban.” Péter szezon közben feljárt az oberligás, azaz német harmadosztályú Memmingen Indians edzéseire is, sőt az Augsburg felnőttcsapatának tréningjein is részt vett: „Beleszagolhattam a DEL-csapat edzéseibe, 3 hátvéddel jártunk fel edzeni a felnőtthöz. Volt NHL-játékosokkal készültünk együtt, egészen elképesztő élmény volt, nem is tudja realizálni az ember, hogy hol van éppen. Amikor elindultak a feladatok, akkor jöttem rá, hogy milyen elképesztően gyors is ott minden.” A támadó nyáron lesz 20 esztendős, így az idei volt az utolsó éve a juniorok között: „Több oberligás csapat is érdeklődött már irántam, de még nem döntöttem el, hogy merre folytatom. Mindenképpen maradok Németországban. Az oberligás csapatok is csak két légióst alkalmazhatnak, de ha minden jól megy, az új szezonra megkapom a német állampolgárságot, mert már elég ideje játszom kint.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.