UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-04-10 13:37

Jégkorong: Mihalik András kanadai junior topligában folytatja

Az Ontario Hockey League-ben szereplő Niagara IceDogs együttese a második körben draftolta a 16 éves magyar csatárt, a már juniorválogatottban is bemutatkozott Mihalik Andrást.

Mihalik András a Dereceni Hoki Klubban nevelkedett, onnan került a tengerentúlra, a Toronto Titans együttesébe. A regionális GTHL liga Midget AAA jelölésű csapatában nem elsősorban ponterős játékával tűnt ki – a legutóbbi szezon alapszakaszában 32 mérkőzésen csupán öt gólig és négy gólpasszig jutott, majd a playoff 12 találkozóján még két asszisztot ért el, így egyáltalán nem tartozott a legeredményesebbek közé –, a Niagara IceDogs részéről mégis felfigyeltek rá, és kiválasztották őt a draft második körének 22. helyén – írja a jegkorongblog.hu.

Mihalik András a Niagara IceDogs csapatában folytatja Forrás: Instagram
Mihalik András a Niagara IceDogs csapatában folytatja Forrás: Instagram
A klub igazi erőcsatárként jellemezte a kiváló fizikai kondíciókkal rendelkező szélsőt a hivatalos honlapján, olyan játékosnak, aki rengeteg energiát hoz és kőkeményen dolgozik a jégen. A Niagara arra is felhívja a figyelmet, hogy 2003-as születésűként már a magyar juniorválogatottban is lehetőséget kapott Mihalik András. A támadó ott volt például a Magyarország U20–Egyesült Államok U18 szezonnyitó meccsen tavaly nyáron Újpesten, majd a Vas Márton-féle gárda vb-felkészülésén is részt vett, igaz, Kijevbe végül nem vitték el. Mihalik így csatlakozik azon kevés magyar hokisok közé, akik a négy legerősebb tengerentúli juniorliga – OHL, WHL, QMJHL, USHL – valamelyikében kipróbálhatták magukat. Az első nem más volt, mint Szuper Levente.

Még előrébb a jelöltek között Az NHL Central Scouting közzétette az idei játékosbörze előtti végleges draftlistákat. Ezeken külön-külön rangsorolják az Észak-Amerikában, illetve azon kívül játszó tehetségeket, valamint a mezőnyjátékosokat és a kapusokat. A 18 éves Papp Kristóf közel húsz helyet javítva a 143.-ról a 125.-ig küzdötte fel magát. A felnőttválogatottban a nottinghami olimpiai selejtezőtornán góllal bemutatkozó csatár a USHL-es Madison Capitolsban és a Des Moines Buccaneersben idén 44 meccsen 35 pontot hozott össze, míg ősztől az NCAA-ben, a Michigan State University csapatában folytatja.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.