UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-04-15 15:53

Kézilabda: szétszéled a csapat, fiatalokkal vághat neki a következő évadnak az Érd

Fiatal, javarészt utánpótláskorú játékosokkal vághat neki a következő évadnak az évekig rendszeresen bronzérmes Érd női kézilabdacsapata, miután a mostani szezon végeztével gyakorlatilag minden játékos távozik a klubtól. Erről az együttes vezetőedzője, Szabó Edina nyilatkozott.

Mint az már ismert, a Magyar Kézilabda Szövetség eredményhirdetés nélkül befejezettnek nyilvánította a 2019/2020-as bajnokságot, amelyben az Érd a hatodik helyen állt a Vác mögött. A szövetség viszont nem hirdetett helyezéseket, ennek köszönhetően pedig a nemzetközi kupában való indulás jogát is megtartották Szabó Edina tanítványai, hiszen ezt a 2018/2019-es idény alapján határozta meg a szövetség.

A juniorválgatott Európa-bajnok balszélsője, Schatzl Natalie (narancssárgában) is elhagyja az Érdet Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
A juniorválgatott Európa-bajnok balszélsője, Schatzl Natalie (narancssárgában) is elhagyja az Érdet Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
Azonban a vezetőedző az Érd FM-nek adott interjújában elismerte, még minden bizonytalan a következő évaddal kapcsolatosan, hiszen az idei NB I-es keretből szinte mindenki távozik, az idei együttesből a junior Európa-bajnok beállós, Simon Armilla (19), a jobbszélső Király Réka (18) és az átlövő Landi Gabriella (18) marad a következő idényre is. Szabó Edina hozzátette, a klub másik junior Eb-aranyérmes játékosa, balszélső Schatzl Natalie (20) is eligazol. Februárban került nehéz helyzetbe a csapat, amikor az érdi polgármester bejelentette, hogy a város nem tudja az addigi mértékben támogatni a klubot. Akkor a vezetőedző úgy fogalmazott, legyen egy átmeneti év, amelyben megpróbálják piaci alapokra helyezni az egyesületet, ők pedig addig is igyekeznek mindenféle költséget lefaragni a csapat körül.  „Elképesztő kitartás és szeretet köt minket ehhez a klubhoz. A játékosoknak sem volt könnyű elmenni, szerettek itt játszani. Mi is így vagyunk ezzel, nekünk sem könnyű munkát találni, de nem félek a jövőtől. Ha van rá lehetőségünk, a saját elképzelésünk szerint a következő évben azon fogunk dolgozni, hogy a körülményekhez képest a lehető legjobb érdi csapat legyen. Ehhez hozzáteszem, hogy fiatalokkal dolgozni új kihívás, más jellegű munka, mint amit az elmúlt években végeztünk, de Mariannal (Rácz Mariann, a csapat másodedzője – a szerk.) megbeszéltük, hogy állunk elébe” – zárta az érdiek vezetőedzője. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.