UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-04-17 14:24

Jégkorong: a 18 éves Halász Béni az első magyar kapus az NAHL-ben

A korosztályos jégkorong-válogatott Halász Béni az észak-amerikai NAHL-ben folytatja a pályafutását – jelentette be a New Mexico Ice Wolves csapata. Ezzel ő az első magyar kapus, aki ebben a ligában szerepelhet.

Szinte naponta érkeznek a hírek, hogy újabb magyar fiatal helyezkedik el a tengerentúli jégkorongligákban, s a péntek telt el átigazolás nélkül: Halász Bénit szerződtette az NAHL-ben szereplő New Mexico Ice Wolves együttese.

Halász Béni is az Egyesült Államokban folytatja Forrás: MJSZ
Halász Béni is az Egyesült Államokban folytatja Forrás: MJSZ
A mindeddig Linzben szereplő 18 éves korosztályos válogatott kapus szerződtetését az USA második legerősebb juniorligájában szereplő klub jelentette be hivatalos honlapján. A fiatal sportoló a így kommentálta a klubváltást Jégkorongblognak: „Természetesen nagyon örülök a lehetőségnek, ez még komolyabb munkára ösztönöz a tavasz és a nyár folyamán. Elég összetett így a programom, hogy nem mehetek jégre. Ugyanakkor tudom, hogy a szerződéssel csak egy kapu nyílt meg előttem, de még nem léptem be rajta. Ha nem jó állapotban utazom ki, vagy nem megfelelő teljesítményt nyújtok odakint, nagyon hamar elküldenek, ez ilyen világ, de ez is inspiráló.” Az NAHL-ben a 2019/20-as évadban egy magyar játékos szerepelt Vértes Nátán személyében, de korábban játszott ott Garát Zsombor és Nagy Krisztián is. A kapusok között viszont Halász lehet az első. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.