UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2020-04-20 18:17

Triatlon: Horváth Karol úgy érzi, mintha a téli alapozó-időszakban lenne

Jól veszi a koronavírus-járvány és az online oktatás állította akadályokat a Budaörsi Triatlon Klub 18 éves sportolója, Horváth Karol. Az úszótréningek és az edzők azonban neki is hiányoznak.

Nagyszerű évet zárt tavaly, akkor még ifjúsági korúként Horváth Karol. A Budaörsi Triatlon Klub 18 éves versenyzője ráadásul a juniormezőnyben alkotott maradandót. A korosztály Európa-kupa-sorozatában két arany- és két ezüstérmet nyert, az első helyre tornázta fel magát a kontinensranglistán, az ifjúsági Eb-n a hatodik, a junior-világbajnokságon a tizenkettedik helyen ért célba. S akkor még a váltósikereket nem is említettük…

Horváth Karol jól viseli a helyzetet, de az úszóedzések neki is hiányoznak Forrás: Energy Photos
Horváth Karol jól viseli a helyzetet, de az úszóedzések neki is hiányoznak Forrás: Energy Photos
Szinte biztos, hogy az idei esztendő kevésbé lesz sikeres, ám ez legkevésbé sem a fiatal sportoló hibája, sokkal inkább a világszerte tomboló koronavírus-járvány következménye. A versenyekről egyelőre azt lehet tudni, hogy folyamatosan tolják őket, ám még nem törölték az eseményeket, az utánpótlás-válogatott sportoló abban bízik, hogy szeptemberben már lesznek feladataik. „Ezekben a hetekben szinten tartó és állóképesség-fejlesztő edzéseket végzünk, kicsit úgy érzem magamat, mintha a téli alapozó-időszakban lennénk, csak sokkal jobb az idő – mondta honlapunk érdeklődésére a 18 éves Horváth Karol. – Kis csoportokban dolgozunk, egy-két csapattárssal beszélünk általában össze.” Összetett sportágról beszélünk, így azért a felkészülést a jelenlegi helyzetben a mostani szabályozások mellett lehetetlen tökéletesen megoldani. „A legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy nem tudunk úszni. Helyette úszásspecifikus feladatokat, erősítéseket végzünk. És az edzések minőségén is ront, hogy az edzőink nincsenek jelen, hiányzik a napi kapcsolat és hiányoznak a normál edzések is.” Az online oktatás kihívásait is sikerrel veszi, ami az edzésekkel együtt lefoglalja az energiáit. „Túl sok szabadidőm nincs, az online suli délelőtt lefoglal, délután meg jöhetnek az edzések. Abból a szempontból hasznos ez az időszak, hogy ott vagyok az órákon is, de mégsem vesznek el sok időt az életemből. Így van időm a tanulásra és a sportra is.” További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.