UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-04-21 09:02

Úszás: jövő hétfőn kezdhetik újra az edzéseket a válogatott versenyzők

Minden magyar válogatott úszót érintő koronavírusteszt negatív eredménnyel zárult, így a versenyzők (természetesen az utánpótláskorúak is) hétfőtől folytathatják a felkészülést.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke hétfőn a Kossuth Rádiónak elmondta, hogy múlt kedden és pénteken összesen 243 vizsgálatot végeztek el.

Wladár Sándor bejelentette, hogy hétfőtől újra edzhetnek a válogatott versenyzők Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI
Wladár Sándor bejelentette, hogy hétfőtől újra edzhetnek a válogatott versenyzők Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI
A MÚSZ azt követően függesztette fel a keretedzéseket azon válogatott úszók számára, akik külföldi edzőtáborból tértek haza, hogy tízen is megfertőződtek, köztük a világbajnok Kapás Boglárka, Kozma Dominik, Bohus Richárd és Horváth Dávid. „Minden egyes hét, amit kihagyunk, az úszóink eredményességét veszélyezteti. Ha még heteket hagyunk ki, az olyan mértékben fogja visszavetni a magyar úszósportot, amit nem érdemel meg” – nyilatkozta az MTI-nek WladárMeglátása szerint amennyiben betartják a szükséges intézkedéseket – ráadásul a medencetérben a klóros levegő és annak fertőtlenítő hatása miatt „jobbak” is a feltételek –, és megkapják az engedélyt, akkor jövő hétfőtől folytatni lehet az edzéseket. A korábbi olimpiai bajnok hozzátette, ugyan a fertőződés kockázatát nem lehet csökkenteni, de ha folytatják az edzéseket, akkor minden tréning előtt orvosi vizsgálaton esnek majd át a versenyzők. A válogatott úszók az elmúlt hetekben otthon készültek. Íme, egy rövid videoösszeállítás a junior-világbajnok Zombori Gábor és a négyszeres junior Európa-bajnok Berecz Blanka tréningjeiről.  
🔴Most rajtad a sor! 🔴 💯Mutasd meg TE is, hogy edzel otthon💯 Készíts egy jó minőségű videót arról, ahogy otthon edzel,... Közzétette: Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott – 2020. április 14., kedd
További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.