UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-04-22 11:55

Jégkorong: id. Kovács Csaba várja, hogy Magyarországon is feltűnjenek a fiatal klasszisok

„Olyat még nem láttam, hogy valaki a kispadon ülve tanult meg jégkorongozni…” – mondja Kovács Csaba 217-szeres válogatott jégkorongozó, a szövetség korábbi elnöke.

Félbeszakadt a jégkorongbajnokság is, „pihenőre” vonultak a játékosok. A magyar hoki helyzetét a szövetség korábbi elnöke, a 217-szeres válogatott Kovács Csaba elemezte a Nemzeti Sportnak adott szerdai interjújában, amikor kitért az utánpótlás helyzetére is.

Id. Kovács Csaba várja, hogy itthon is feltűnjenek a fiatal klasszisok Forrás: MJSZ
Id. Kovács Csaba várja, hogy itthon is feltűnjenek a fiatal klasszisok Forrás: MJSZ
„A tao a tömeg- és utánpótlássportra van kitalálva, ugyanakkor a magyar jégkorong megítélése az élcsapatai szereplésének függvénye: a szurkoló, a szponzor, a sportvezetőség aszerint minősít, miként szerepelnek válogatottjaink és topklubjaink – mondta Kovács, aki jelenleg a szövetség szakmai bizottságának vezetőjeként dolgozik, majd hozzátette. – Mindenhol csökkentik a légiósok számát, bővítik a hazai fiatalok terét, nekünk is a sajátjainknak kell teret nyitnunk – a nézi is jobban szeret egy hazai srácnak szurkolni, akit ismer a szomszédból. A nemzetközi mezőnyön látszik, hogy egyre fiatalabb klasszisok tűnnek fel, örülnék, ha nálunk is így lenne, főleg mert olyat még nem láttam, hogy valaki a kispadon ülve tanult meg jégkorongozni… Tudomásul kell venni, hogy amennyi pénz befolyik a sportágba a tao révén is, azért cserébe az adófizetőktől jogos elvárás, hogy teljesítsünk.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.