UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-04-23 20:14

Jégkorong: kiadós terhelést kap a Vasasban a 18 éves Farkas Botond

A Vasas jégkorongcsapatának 18 éves korosztályos válogatott védője, Farkas Botond 76 tétmérkőzésen szerepelt az idő előtt véget ért évadban, többnyire a felnőttek között.

Az biztos, hogy az elmúlt hónapokban nem szenvedett meccshiányban a Vasas SC korosztályos válogatott jégkorongozója, Farkas Botond. A 18 éves játékos 76 mérkőzésen lépett jégre a koronavírus-járvány miatt idő előtt véget ért évadban, ebből 36-szor az Erste Ligában, 19-szer az U21-es bajnokságban, 21-szer pedig az utánpótlás-válogatottban bizonyíthatott. A jászberényi kötődésű ígéret, klubja honlapjának többek között a fokozott terhelésről is szót ejtett.

Farkas Botond 76 tétmeccset játszott a megrövidült évadban Forrás: vasassc.hu
Farkas Botond 76 tétmeccset játszott a megrövidült évadban Forrás: vasassc.hu
„Édesapámmal épp nemrég számoltuk össze. A felnőttben szinte végigjátszottam az alapszakaszt, utána a középszakaszban is kaptam szerepet, voltak válogatott meccsek, és az U21-es bajnokságban is rendszeresen játszottam. Igazából még úgy tíz meccs benne lett volna a szezonban. Vannak pillanatok, amikor elfáradok, de az edzők odafigyelnek arra, hogy legyen elég szabadidőnk és pihenni is tudjunk. Ez viszonylag működött is, a suliból is sokszor elengedtek, tolerálták, hogy nem vagyok bent a jégkorong miatt. Egy nagy lehetőségnek és esélynek fogom fel, hogy ilyen sokat játszhatok” – mondta és a felnőttbajnokság, valamint a korosztályos pontvadászat közötti szakadékra is kitért. „Nagyon sokat számít az, hogy mennyi munkát teszel bele a mindennapokban. Ha annyit edzel, mint a többiek, akkor szinte esélytelen, hogy bármi is elérj, és nagyobb szerepet, több jégidőt kapj. Tényleg nagyon nehéz megugrani a szintet az U20-ból, de azon vagyok, hogy ez minél jobban sikerüljön, Szerencsére a Vasasban mi fiatalok megkaptuk a lehetőséget arra, hogy a felnőttbajnokságban szerepeljünk és fejlődjünk, tanuljunk a rutinosabb játékosoktól, testközelből.” A fiatal védő Kijevben a divízió I/B-s U20-as világbajnokságon győztes nemzeti csapatnak is tagja volt, és megjegyezte, feltett szándéka, hogy jövőre is kiharcolja a kerettagságot. „Először az U16-os válogatottal voltam ott egy utazókeretben, egy kranji tornán, utána rendszeresen kaptam meghívót. A tavalyi U18-as vb-ről kihagytak, ez nem esett jól, de tudomásul vettem, edzettem tovább keményen. Aztán az U20-as világbajnokságra Kijevbe kivittek, és az ottaninál jobb élményt nem is tudok kívánni magamnak. Most edzek tovább, jövőre is szeretnék ott lenni a junior vb-n. Igaz, egyelőre semmit sem tudunk a versenynaptárról.”   További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.