UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2020-04-29 17:36

Torna: otthoni „edzőtermet" rittyentettek maguknak a ferencvárosi fiatalok

Noha otthoni körülmények között kénytelenek edzeni az FTC-Telekom tornászai, a szervezett együttműködésnek, valamint a kreativitásnak köszönhetően kisebb szereken is tudnak készülni, emellett rendszeres online edzéseken vesznek részt. Minderről Puskás Jenő szakosztályvezető nyilatkozott a klub oldalának.

A junior-világbajnoki bronzérmes Balázs Krisztián kivételével személyre szabott edzéstervvel, egyesületi eszközökkel, de immár a négy fal között, otthon készülnek az FTC-Telekom fiú szakosztályának tornászai.

A ferencvárosi gyerekek otthon, a négy fal között is feltalálják magukat Forrás: FTC-Telekom
A ferencvárosi gyerekek otthon, a négy fal között is feltalálják magukat Forrás: FTC-Telekom
„Amikor a rendkívüli helyzetet bevezették, még próbálkoztunk edzéseket tartani, mert szigorú biztonsági intézkedések között ugyan, de be lehetett menni a terembe. A későbbiekben aztán már nem tartottunk edzéseket. A növendékeknek kiadtunk eszközöket, edzéstervekkel együtt" – mondja Puskás Jenő, a klub szakosztályvezetője. Hozzátette, az edzők napi szinten kapcsolatban vannak a gyerekekkel, sőt élő online edzéseket tartanak, amelyeken igyekeznek különböző kreatív versenyfeladatokkal színesíteni a mindennapjaikat. Emellett az egyesület tagjai is folyamatosan kapcsolatban állnak egymással, és szigorú biztonsági intézkedések között, meghatározott időintervallumon belül cserélgetik a szereket, így például a lólengéshez használatos gombát vagy karfát, de akad olyan sportoló, aki külön szereket készíttetett magának a nehéz időkre. A fentiektől eltérő módon, az utolsó éves ifjúsági versenyző, Balázs Krisztián teremben edz Nagy Zoltán edzővel. Puskás Jenő szerint ő is megbarátkozott az új szituációval. „Kiki az elején nehezen viselte az új helyzetet, később ráadásul bejelentették, hogy a világversenyek is elmaradnak, de aztán szerencsére összerakta magát fejben." További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.