UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-05-03 15:43

Wladár Sándor: Az utánpótlást féltem a leginkább

„Négyezer-nyolcszáz gyermekről, illetve az edzőikről van szó, akik most nehéz helyzetbe kerültek” – mondta a MÚSZ elnöke, Wladár Sándor. A sportvezető arról is beszélt, hogy keresik az áthidaló megoldásokat a problémára.

Kedden vérplazmát adtak a válogatott úszók a Testnevelési Egyetemen, ahol a megjelent a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor is. A 1980-as moszkvai olimpia bajnoka a szövetség Facebook-oldalának adott videointerjújában a sportágat sújtó koronavírus-járvány okozta problémákról is beszélt.

Wladár Sándor aggódik az utánpótlásért a kialakult helyzetben Forrás: MÚSZ
Wladár Sándor aggódik az utánpótlásért a kialakult helyzetben Forrás: MÚSZ
„Az utánpótlást féltem a leginkább. Négyezer-nyolcszáz gyermekről, illetve az edzőikről van szó, akik most nehéz helyzetbe kerültek. A szövetség elnökeként felkértem az edzőbizottságot és a sportszakmai csoportot is, hogy olyan tematikát dolgozzon ki, amely segít áthidalni ezt az időszakot. Milyen otthoni tréningeket tudnak végezni a gyerekek, illetve milyen motiváló előadásokkal lehet őket a rendszeren belül tartani.” A nyilatkozatában Wladár azt is elmondta, hogy a Kiemelt Sportágfejlesztési Támogatást minél hamarabb elutalják az egyesületeknek. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.