UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-05-13 08:57

Jégkorong: visszatért az élet a székesfehérvári Ocskay-akadémiára

Múlt hét csütörtökön kisebb csoportokban újrakezdődtek a szárazföldi edzések az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián. A részletekről az akadémia sportigazgatóját, Fekti Istvánt kérdeztük.

Az enyhítő intézkedések bevezetését követően, a koronavírus-járvány óta először, csütörtökön ismét munkába álltak a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia fiatal hokisai, először az U18-as, U16-os, U14-es és U12-es korosztály csapatai, majd hétfőtől mindenki. Ráadásul már a következő évadra kijelölt edzői stábok irányítása alatt tíz-tizenkét fős csoportokban kezdhették meg a szárazföldi edzéseket.

Székesfehérváron elkezdődhettek a szabadtéri edzések Forrás: jegkorongakademia.hu
Székesfehérváron elkezdődhettek a szabadtéri edzések Forrás: jegkorongakademia.hu
„Természetesen egyelőre csak szabadtéri tréningeket tartunk, de azt látjuk, hogy már ez is nagyon hiányzott a játékosainknak – kezdte Fekti István sportigazgató. – Csapatsportágról van szó, fontos a kohézió, azt pedig online beszélgetésekkel nehéz fenntartani. Most arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire voltunk hatékonyak az elmúlt hat hétben, de a mostani tesztek erre is választ fognak adni.” A szárazföldi edzések persze csak az első lépést jelentik, lépésről lépésre indítanák újra az életet Fehérváron is. „A szabályozásoktól függ minden, augusztus tizenötödikéig minimálisak a lehetőségek, de az utánpótlás-rendezvényeken a nézőszámmal kevésbé lehet probléma. Jóval előbb mint általában, már augusztusban elkezdődhetnek a jeges edzések, de még óvatosak vagyunk, például nincs öltözőhasználat. Háromszáztizenöt gyereket foglalkoztatunk, az első az egészség, fokozatosan kell haladnunk, de szerencsére szigorúbb keretek között már így is el tudtuk kezdeni a munkát.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.