UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2020-05-16 18:29

Fajta Péter: Nehéz ilyenkor motivációt találni, de szerencsére szeretek teniszezni

Két hónapja pihen a teniszsport, a legelőrébb rangsorolt hazai juniorjátékost, Fajta Pétert kérdeztük az új helyzetről és az egyelőre ködös tervekről.

Ébredezik a sportvilág a teniszezők versenyeire azonban még biztosan várni kell, néhány hetet, egy-két hónapot. A legmagasabban rangsorolt magyar juniorkorú játékosnak, a világranglista-32. Fajta Péternek is az edzések teszik ki a mindennapjait. „Márciusban, amikor érvénybe lépett a kijárási korlátozás, pihentem három hetet – emlékezett vissza a 18 éves játékos. – Akkor tényleg csak napi egy óra kondit csináltam, hogy ne veszítsem el teljesen a formámat. Azóta viszont folyamatosan készülünk a Nemzeti Edzésközpontban, talán kicsit kevesebbet, mint a rendes versenyidőszakban.”

Fajta Péter reméli, hogy lesz még az idén junior Grand Slam-verseny Forrás: Instagram
Fajta Péter reméli, hogy lesz még az idén junior Grand Slam-verseny Forrás: Instagram
Kiemelte, hogy a sok utazás után végre tudott egy kicsit lazítani, együtt lenni a családjával és behozta a lemaradását az iskolában is. A versenyek viszont neki is hiányoznak. „Nem könnyű ilyenkor motivációt találni, hiszen nincs mire készülni, és azt sem tudjuk, mikor lesz a következő feladat. De szerencsére szeretek teniszezni, így azzal sosincs probléma, hogy ne volna kedvem edzésre menni. Dolgozom, ahogyan tudok, az első versenyemre készen akarok állni.” Nehéz kérdés, hogy az pontosan mikor lesz. Folyamatosan tolják az időpontot, ameddig biztosan nem lesznek események, ez jelenleg július vége. „Az volt a legfontosabb célom, hogy részt vegyek a Grand Slam-tornákon. Ausztráliában összejött, Wimbledont törölték, a Roland Garrost elhalasztották, a US Open pedig egyelőre kérdéses. A ranglistát pedig erre az időszakra befagyasztották, és nem tudni, mi lesz a kieső pontokkal, amelyeket nem lehetett megvédeni. Abban azért bízom, hogy nem a melbourne-i lesz az egyetlen junior Grand Slam-versenyem.” További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.