UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-05-16 20:37

Kézilabda: Vámos Petra sikeresen érettségizett, pedig legszívesebben tíz meccset lejátszott volna helyette

A 19 éves Vámos Petra nagyszerű szezonon és hasonlóan sikeres érettségi vizsgán esett túl. A válogatott irányító számára beigazolódott, hogy a kemény munka mindig megtérül.

Hatalmasat fordult a világ nem egy év, hanem hónapok alatt a 19 éves Vámos Petrával. A korosztályos válogatottakban évekig meghatározó kézilabdázó tavaly nyáron igazolt a NEKÁ-ról Debrecenbe, ahol hetek alatt felvette az NB I-es ritmust, decemberben pedig már a felnőtt-világbajnokságon is ott lehetett.

Vámos Petra a pályán és az érettségin is jól vizsgázott Fotó: Gurbán György
Vámos Petra a pályán és az érettségin is jól vizsgázott Fotó: Gurbán György
Az év elején térdsérülést szenvedett, márciusban pedig félbeszakított az évadot a koronavírus-járvány, ám így sem lehet elégedetlen az idényben nyújtott teljesítményével. „Nem volt egyszerű feldolgozni a történteket, mert tényleg nagyon gyorsan történt minden – nyilatkozta az M4 Sportnak Vámos. – Egyáltalán nem voltak elvárásaim magammal szemben az év elején, de hétről hétre éreztem, hogy egyre inkább a csapat teljes értékű tagja vagyok. A decemberi vb-szereplés pedig életem legnagyobb élménye volt. Ezt a lendületet szeretném továbbvinni a későbbiekben is.” A DVSC játékosa május elején másik nagy próbatételen esett túl, leérettségizett. „Hihetetlenül izgultam előtte, egyik csapattársammal azt beszéltük, hogy inkább lejátszanánk tíz meccset ehelyett. De aztán, ahogyan a mérkőzéseken is lenni szokott, amint elkezdődött az első percben eltűnt az izgalom, és úgy érzem, jól is sikerült minden. Mindez a fontos a továbbtanulásom szempontjából is, mert a Debreceni Egyetemen szeretnék továbbtanulni gyógytestnevelő és testnevelő tanári szakon.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.