UtánpótlásSport A 17 éves Márton Luana aranyérmet nyert a bakui tekvondó-világbajnokság 57 kilogrammos kategóriájában!
2023. május 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2020-05-17 20:11

Vívás: kihozná a lehetőségeiből a maximumot Rabb Krisztián

Kreatív feladatokkal próbálja feldobni a házi felkészülését a koronavírus-járvány alatt a Vasas junior Európa-bajnok kardvívója, a 18 éves Rabb Krisztián.

Az idei poreci junior vívó Európa-bajnokság egyik magyar hőse a Vasas 18 éves kardozója, Rabb Krisztián volt. Somlai Béla tanítványa egyéniben bronz-, a csapatban vezéregyéniségként pedig aranyérmet nyert Horvátországban.

Rabb Krisztián mostanában a vasalódeszkával vív Forrás: vasassc.hu
Rabb Krisztián mostanában a vasalódeszkával vív Forrás: vasassc.hu
Aztán a viszont a koronavírus-járvány miatti kettétörte a nagyszerű szezont, következtek a sorozatos lemondások, valamint az otthoni karanténba vonulás. „Az elején volt nehéz, amikor sorra mondták le a versenyeket, jöttek a hírek, elég kilátástalannak tűnt minden. Mostanra viszont úgy érzem, fejben már jól tudom kezelni ezt a helyzetet, sikerült helyretenni a dolgokat, és remélem, hogy az elhalasztott világbajnokságot is bepótolják majd”  - mondta a vasassc.hu-nak Rabb. Az ígéretes vívó jelenleg természetesen az állóképességi feladatokra helyezi a hangsúlyt, azt mondja, ezen a téren fejlődött is. Közben viszont a vívómozdulatok gyakorlására is megoldást talált, méghozzá a család vasalódeszkájának segítségével.  „Az én ötletem volt, egyik nap lábmunkáztam, és megláttam a deszkát, feltettem rá a sisakomat. Jó ötletnek tűnt, így bevezettem, most már minden nap használom. Persze jobb lenne egy mozgó ellenfél, de így a lehetőségekből talán kihozom a maximumot.” További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.