UtánpótlásSport
2023. március 29.
  • instagram
IFJÚSÁGI TORNÁSZ-VILÁGBAJNOKSÁG, ANTALYA
Keresés:

Sportágak

Vívás

2020-05-17 15:48

Vívás: még az is lehet, hogy Battai Sugárnak jót tett a leállás

A tokiói olimpiai kvótaszerzésre is esélyes kardvívóval, a 17 éves Battai Sugárral beszélgettünk arról, hogyan készült a koronavírus-járvány okozta kényszerpihenőben, emellett szóba került az is, mikor állhat vissza minden a régi kerékvágásba.

A február végén megrendezett poreci utánpótlás Európa-bajnokságon a kardvívócsapatban a juniorok és a kadétok között egyaránt aranyérmes, a már felőttválogatott, még mindig csak 17 éves Battai Sugár nem tétlenkedett a koronavírus-járvány okozta kényszerpihenőben:

Battai Sugárnak (balról) nem sikerült jól egyéniben a poreci Európa-bajnokság Forrás: EFC
Battai Sugárnak (balról) nem sikerült jól egyéniben a poreci Európa-bajnokság Forrás: EFC
„Vegyes volt a felkészülésem programja, sokat futottam, emellett a lábaimat és a törzsemet is erősítettem. Egyelőre nem tudom, mennyit esett vissza a teljesítményem, ez majd akkor derül ki, amikor újra vívhatok. Szerencsére, adódott lehetőségem az iskolázásra − igaz, csak egy garázsban, de ott azt éreztem, hogy azok a technikai elemek, amelyeket korábban tanultam, sokkal stabilabban mennek. Még az is lehet, hogy jót tett a leállás!” − mondja nevetve a fiatal. Habár a kormány immár közel két hete engedélyezi az edzéseket, az Interfencing DSC sportolói még nem kezdték meg a felkészülést − ekképpen Sugár sem. „A korlátozásokon enyhítettek, de egyelőre megvan kötve a kezünk, hiszen az egyik helyi iskola csarnokában készülnénk, amely zárva tart. A klub kérvényezte a tréningek megtartásának lehetőségét, az ügy ugyanakkor még folyamatban van. Ha oda nem mehetünk, akkor feltehetően ideiglenesen bérlünk egy termet.” A Salt Lake City-i utánpótlás-világbajnokság április elején lett volna esedékes, a fertőzés miatt persze ezt is elhalasztották. „Nagyon szomorú voltam a hír hallatán, de nem lehet mit tenni. Az első két hétben még jó volt pihenni, de már nagyon hiányzik, hogy minden visszaálljon a régi kerékvágásba. A szövetség nemrégiben közölte, hogy május 31-ig biztosan nem lesznek keretedzések, erről ennyi információm van. A horvátországi Eb nem úgy sikerült, ahogyan azt elterveztem, az Egyesült Államokba viszont úgy utaztam volna, hogy javítsak, és a tudásom legjava szerint küzdjek. Amikor ez sikerül, általában nincs nagy gond.” További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.