UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2020-05-19 15:49

Újra edzhetnek az Atomerőmű SE dzsúdósai

A paksi Atomerőmű SE utánpótláskorú dzsúdósai is megkezdhették a közös edzéseket. Természetesen a beltéri tréningekre még várni kell, és a szabadtéri foglalkozásokon sem lehet párosan végzett gyakorlatokat csinálni, de ez is nagy előrelépés az eddigiekhez képest. A judoinfo.hu írásában megismerkedhetünk a paksi Tóth családdal is.

Az Atomerőmű SE cselgáncsedzői, Dobai László és Csoknyai László csoportjai összedolgoznak a Braun Ákos és Bor Barna által irányított versenyzőkkel − legtöbbször a paksi strand mögötti szabadidőparkot, illetve az Ürgemezőt használják edzéshelyszínnek. A kisebbek egy része a dunakömlődi dombokat teszteli, illetve a kerékpártúrákon a városból elérhető különböző túraútvonalakat részesíti előnyben.

Szabadtéren már edzhetnek a paksi dzsúdósok Forrás: judoinfo.hu
Szabadtéren már edzhetnek a paksi dzsúdósok Forrás: judoinfo.hu
Habár ilyenkor is fokozottan kell ügyelni a szabályok betartására, már mindenki nagyon várta, hogy végre találkozhasson edzőtársaival és a mesterekkel. Hasonlóképpen vannak ezzel az ASE trénerei is, akik eddig csak virtuálisan kommunikáltak tanítványaikkal. A Tóth vezetéknév jól cseng  a dzsúdósok között: a híres névrokonaik nyomdokaiban az ASE-t erősítő sportolócsalád igyekszik követni a hagyományokat. Tóth József a családfő egykor maga is a dzsúdó nemes művészetét űzte, és három fiának sikerült átvennie a sportág szeretetét. A családfő mellett társa, az anyuka, Betti is óriási cselágncsszakértővé vált az évek alatt − nincs olyan közvetítés, amely előtt ne ülne ott az egész família a tévéképernyő előtt, együtt szurkolva a magyar sportsikerekért. A legidősebb fiú, Dániel már sok évet lehúzott az ASE színeiben, és nem egy ellenfelének keserítette meg az életét rangos hazai és nemzetközi versenyeken. A két ifjabb testvér, Barna és Zsombor már korosztályos országos bajnokságokon, diákolimpiákon és magyar kupákon is dobogóra léphetett a nemzetközi sikerek mellett. De vajon mit tesznek Tóthék, amikor megáll a hazai sportélet? Természetesen edzenek tovább! A hatalmas dunakömlődi családi ház és udvara az utóbbi időben sportcentrummá alakult, és az otthoni erősítőeszközök mellett még a saját mini dodzsójukban, a tatamin is gyakorolhatnak a fiatalok. A közös földharcokra a paksi öregfiúk csapatát erősítő apuka is be szokott állni, és egyelőre még sok borsot tör a három fiú orra alá, de elmondása szerint meg vannak számlálva a napjai, már, ami a földharcgyőzelmek arányát illeti. Kezdenek a fejére nőni a srácok. A Tóth család tisztában van azzal, hogy nagyon szerencsés, hiszen az otthon töltött időszakban is komplex edzésmunkát tudnak végezni. Manapság keveseknek adatik meg, hogy nemcsak az otthoni erősítés és az állóképességi munka megoldott, hanem dzsúdóedzéseket is tudjanak tarthatnak, kiváló partnerekkel. Persze, ezek csak lehetőségek, élni is tudni kell velük! Annak ellenére, hogy remekül érzik magukat otthon, azért már ők is várják, hogy minden visszatérjen a régi kerékvágásba és tovább folytassák eddigi kiváló szereplésüket, hiszen a Tóth név sikerekre kötelez! − írja a judoinfo.hu. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.