UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-05-20 14:59

Kosárlabda: Mányoky Réka tudja, nem szabad a meccsek elején hibáznia

„Számtalan olyan párharcból kerültünk ki győztesen, amelynek végén bármelyik fél örülhetett volna, nem kétség, gyakran meglepetést okoztunk. Szeretnénk az idei eredményekhez méltó módon szerepelni, megtartani ezt a formát, s talán azt is állíthatom, még egy lépcsőfokkal feljebb lépnénk a folytatásban” − vélekedik az NKE-FCSM Csata felnőttélvonalban szereplő csapatának 18 éves bedobója, Mányoky Réka.

A többszörös utánpótlás Európa-bajnoki érmes, még mindig csak 18 éves Mányoky Réka a második évadot tudhatja maga mögött az NKE-FCSM Csata felnőtt-élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban szereplő csapatának tagjaként. Az ifjú bedobó jól szerepelt a koronavírus-járvány miatt idő előtt véget ért ligában: egy híján az összes mérkőzésen pályára lépett (hússzor, ebből háromszor kezdőként − a szerk.), ezeken a párharcokon 17.8 percet, 2.6 pontot, 1.6 lepattanót és 1.6 gólpasszt átlagolt, és ez 5.5-ös hatékonysági mutatóhoz volt elegendő.

Mányoky Réka 6 pontot szerzett a PINKK-Pécsi 424 ellen novemberben Forrás: hunbasket.hu
Mányoky Réka 6 pontot szerzett a PINKK-Pécsi 424 ellen novemberben Forrás: hunbasket.hu
„Az előző szezon végén egyre többször jutottam szóhoz, és ez nagyon meglepett. Az új kiíráshoz érkeztünk, amelyben rendszeresen a pályán találtam magam − nagyon elégedett vagyok azzal, hogy ilyen sokszor lehettem az együttes segítségére. A teljesítményemen van még javítanivaló, de azt hiszem, ez a koromból adódóan természetes” − vélekedik Réka. Az ifjú amondó, csak néhány olyan mérkőzésen bizonyított a bajnokságban, amelyen felszabadultan játszott: „A KSC-Szekszárd elleni, hazai ütközeten például jól éreztem magam: nem foglalkoztam azzal, hogy jajj, most elrontottam valamit vagy nem jött össze az egyik dobás. Teljesen átadtam magam a játéknak, amit az ilyen esetekben élvezek igazán − kilenc pontot dobtam, magamhoz képest tehát kiválóan teljesítettem. Ugyanez történt a DVTK-val szemben is február közepén, amikor a szurkolótábor miatt teljes extázisban szerepeltem.” Réka már azt is tudja, mi kell ahhoz, hogy az imént említett példákhoz hasonlóan érezze magát meccs közben: „Alapvetően izgulós típus vagyok, főleg a rutintalanságom miatt. Ha a mérkőzés elején adódik egy-két olyan szituáció, amelyet rosszul kezelek, úgy a folytatásban már nincs elég önbizalmam. Következtetésképpen: nem szabad hibáznom” − jön rá nevetések közepette az egyszerű, ám fontos tanulságra. Persze tudja, idővel, kellő mennyiségű és minőségű rutinnal ez a probléma könnyen megoldódhat. Csakúgy, mint Réka, úgy a Csata is most szerepelt második alkalommal a felnőtt első osztályban. Tursics Krisztián alakulata ezt meghazudtolva − a szezon talán legnagyobb meglepetésére − a negyedik helyen tanyázott, amikor közölték: sajnos elérkeztek a finishez. „Kiváló légiósokat talált a vezetőség, akikkel tökéletes összhangban volt a csapat. Nem csak remek kosarasok, hanem jó emberek is, ily módon kovácsolódtunk össze igazán. A bajnokság idő előtti vége emiatt érintett minket különösen rosszul: kíváncsiak lettünk volna rá, meddig juthatunk el. A klubbal kötött szerződésem még egy évig él, szóval a célom természetesen az, hogy mindent beleadva segítsem az együttest, fejlődjek. Ami pedig a csapatot illeti: számtalan olyan párharcból kerültünk ki győztesen, amelynek végén bármelyik fél örülhetett volna, nem kétség, gyakran meglepetést okoztunk. Szeretnénk az idei eredményekhez méltó módon szerepelni, megtartani ezt a formát, s talán azt is állíthatom, még egy lépcsőfokkal feljebb lépnénk a folytatásban.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.