UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-05-24 11:54

Labdarúgás: Münchenből mehet Madridba Marcelo utódja

Spanyol sajtóértesülések szerint Bayern München 19 éves kanadai szélsőjét, Alphonso Daviest nézte ki a Real Madrid a már 32 éves Marcelo pótlására.

Alphonso Davies tavaly januárban mutatkozott be a Bayern Münchenben, a bajor együttes 10 millió euró körüli összeget fizetett ki érte a Vancouver Whitecapsnek. Eleinte a középpálya két szélén próbálták játszatni, majd a 2019–2020-as évad elején kényszerűségből a bal oldali bekk pozíciójába került, s többször is remek teljesítményt nyújtott – számolt be az nso.hu.

Alphonso Davies Madridban köthet ki Forrás: AFP
Alphonso Davies Madridban köthet ki Forrás: AFP
A Don Balón szerint Madridban is tudják, hogy a válság ellenére sem lesz könnyen mozdítható a futballista, aki egyetlen év alatt mintegy ötszörösére növelte értékét. Ugyanakkor a Real egyre nagyobb erőkkel keresi a brazil Marcelo utódját, a brazil már a 33. életévében jár, s nem teljesít már olyan. A 19 éves Alphonso Davies fiatal kora ellenére már 17-szeres kanadai felnőttválogatott, és jóval túl van a századik profi összecsapásán is: a Bayernben 37, a Vancouverében 81 tétmérkőzésen lépett pályára. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.