UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-05-27 11:21

Labdarúgás: Alphonso Davies (19) a Kengyelfutó gyalogkakukk?

A Borussia Dortmund elleni rangadón ismét kiváló teljesítményével hívta fel magára a figyelmet Alphonso Davies. A Bayern München 19 esztendős labdarúgója rendszerint óriási hátrányt ledolgozva, hihetetlen sprintekkel érte utol és szerelte le az ellenfél helyzetbe kerülő támadóit, úgymint az amúgy kicsit sem a lassúságáról híres Erling Haalandot (19). A kanadai védő rutinos sokat megélt csapattársa, Thomas Müller meg is találta rá a tökéletes hasonlatot.

„Alphonso egy hatalmas szívű, elképesztő erővel rendelkező játékos. Néha talán nincs a legjobb pozícióban, de amikor az ellenfél azt gondolja, hogy van ideje, »Mip-mip, mip-mip!« jön a Kengyelfutó gyalogkakukk, és elviszi a labdát” – utalt Thomas Müller a hetvenes évek népszerű egyesült államokbeli rajzfilmjére, amely később Magyarországra is eljutott.

Tinisztárok sprintversenye: Alphonso Davies (19) a nem éppen lassú Erling Haalandot (19) is felülmúlta Forrás: AFP
Tinisztárok sprintversenye: Alphonso Davies (19) a nem éppen lassú Erling Haalandot (19) is felülmúlta Forrás: AFP
Az aktuális évadban immár 24 Bundesliga-mérkőzésen pályára lépett, s ezeken két gólt, valamint négy gólpasszt elért Alphonso Davies reakciója sem maradhatott el, miután rutinos csapattársa a fenti hasonlattal jellemezte a Borussia Dortmund ellen 1–0-ra megnyert mérkőzés után. „Természetesen fiatal játékosként néha megesik, hogy elhagyom a kijelölt pozíciómat, de nagyon örülök, hogy megvan a megfelelő sebességem. Ez olyan eleme a játékomnak, amit jól tudok használni, de remélem, hogy az évek alatt, amelyeket a csapatnál töltök, egyre többet tanulok majd a helyezkedésről, így nem tűnik úgy, mintha elhagynám a helyemet, és nem kell visszarohannom, hogy beérjem az ellenfélt” – mondta a mérkőzés után a még mindig csak 19 éves „Kengyelfutó gyalogkakukk”. A ghánai születésű, de 17-szeres kanadai felnőttválogatott védő/szélső a Dortmund ifjú titánját, Erling Haalandot (19) is beérte az egyik sprintjével, a mérések szerint 35.27 km/h-val vágtázott – írja az nso.hu. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.