UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-06-01 20:05

Labdarúgás: Sancho és Havertz sorra dönti a rekordokat

Remekelnek a fiatalok a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga), és most még csak nem is a 19 esztendős Erling Haalandról lesz szó, hanem a két húszévesről, Kai Havertzről és Jadon Sanchóról.

A Real Madrid 20 éves német középpályás kiszemeltje az elmúlt hetekben támadóként szerepelve sorra szórja a gólokat (a legutóbbi négy meccsen ötször talált be), összességében pedig már 15 gól és nyolc gólpassz az évadbeli mutatója. A Gracenote Live statisztikája szerint a már 35 Bundesliga-gólnál járó Kai Havertz tartja a csúcsot a 21 éven aluliak mindenkori német rangsorában − írja az nso.hu.

Jadon Sancho világklasszisok számait produkálja az idényben Fotó: AFP
Jadon Sancho világklasszisok számait produkálja az idényben Fotó: AFP
Igen ám, de vasárnap jött Jadon Sancho, és a Paderborn ellen triplázott − a Dortmund 6–1-es sikerével együtt. A fiatal angol még erőteljesebb évet fut: ő minden sorozatot figyelembe véve 39 tétmeccsen 20 gólnál és 20 gólpassznál jár, a Bundesligában pedig ennél is jobb arányokkal teljesít: 27 találkozón 17+17 a mérlege. Előtte pontosan 31 évvel Brian Stein volt képes arra, hogy angolként egy másik topligában triplázzon, ő a Cannes színeiben szerzett mesterhármast. A fiatal szélső az első angol játékos Matt Le Tissier 1994–1995-ös remeklése óta, akinek egy topligás idényben összejön a 15+15. Sőt, a 2006–2007-es idény kezdete óta rajta kívül ez csupán négy labdarúgónak jött össze: Lionel Messinek négyszer, Eden Hazard-nak kétszer, Cristiano Ronaldónak és Luis Suáreznek egyszer-egyszer. Sancho 20 évesen és 67 naposan jutott el a 30. Bundesliga-góljáig, ezzel épp Havertz rekordját (20 év, 270 nap) adta át a múltnak, egyúttal pedig ebben a naptári évben már 15 bajnoki gólban vállalt szerepet (8 gól, 7 gólpassz), ezzel ugyancsak megelőzte a Leverkusen futballistáját. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.