UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2020-06-03 13:29

Röplabda: tizenéves reménységekkel bővült a Diamant Kaposvár kerete

Két utánpótlás-válogatottal bővült az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligában szereplő női röplabdacsapatának kerete. Sasa Nedeljkovic vezetőedző együttesében kezdheti meg a felkészülést a Vasasból hazatérő 17 esztendős liberó, Szerencsés Mimi és az MTK Budapestből érkező 18 éves center, Szatmári Lilla.

A 2002-es születésű röplabdázó, Szatmári Lilla 187 centi magas, és az elmúlt éveket az MTK Budapest felnőttkeretében dolgozta végig. Az érettségi után pedig úgy döntött, teljesen új közegben próbálja ki magát, és Kaposvárra igazol.

Szatmári Lilla Kaposváron folytatja pályafutását
Szatmári Lilla Kaposváron folytatja pályafutását
„Egész életemben sportoltam: kiskoromban sokáig úsztam, utána táncoltam, de egy idő után túl magas lettem ez utóbbihoz, így új sportot kellett keresnem. A suliban péntek délutánonként volt lehetőség röplabdázni; nagyon megtetszett ez a sport, és eldöntöttem, hogy váltok. Így kerültem 2014 májusában az MTK csapatába. Mikor posztot kellett választani, a magasságomból adódóan nem is volt kérdés, hogy center leszek” – mesélte Lilla az 1mcmvolley.hu-nak. Az utánpótlás-válogatottba először 2015 őszén kapott meghívást. Ezt követően 2017 nyarán, a Szlovákiában rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén, és tavaly decemberben, a dunaújvárosi MEVZA-tornán is pályára léphetett a korosztályos nemzeti együttesben. Szintén 2017 nyara óta már az MTK felnőttkeretével is edzett. Úgy érzem, sokat fejlődtem az utóbbi három évben, de eljött az ideje a váltásnak – folytatta a fiatal center. − A döntésemben szerepet játszott az edző személye, a játékosok, és a nemzetközi kupában való szereplés lehetősége is. Szeretnék még többet tanulni, tovább fejlődni, és játéklehetőséget kapni, emellett az utánpótlás-bajnokságokban döntőbe jutni. Kaposváron minden adott a célok eléréséhez.” A Diamant együttesének másik fiatal szerzeménye, a 17 éves Szerencsés Mimi Kaposváron kezdte pályafutását, az elmúlt két évet viszont a Vasasban nevelkedett.  Pályafutásomat a kaposvári utánpótlás-csapatokban kezdtem negyedikes koromban, majd amikor elérkezett a felvételi, úgy döntöttem, a fejlődésem érdekében Budapestre költözöm tanulni. Bekerültem az U17-es válogatottba, a klubbal pedig szép sikereket értünk el az utánpótlás-bajnokságokban. Elsősorban a fejlődés a célom, bizonyítani szeretnék! Még fiatal játékos vagyok, de úgy érzem, megvan bennem minden, amivel megvalósíthatom a céljaimat. A kaposvári felnőttcsapat nagyon szimpatikusnak és elszántnak tűnik, én pedig mindig a legjobbat szeretném kihozni magamból. Van pár ismerős az együttesben, de szerintem az idősebb, tapasztaltabb játékosokkal is hamar megtaláljuk az összhangot.” A Diamant felnőttkeretében egyébként hét olyan röplabdázó található, aki még nem töltötte be a 20. életévét. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.