UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-06-03 12:22

Úszás: Berecz Blanka kizárja a negatív gondolatokat, és kihasználná, hogy még sokat fejlődhet

Szörnyű lenne, ha most folyamatosan azzal foglalkoznék, hogy elmaradnak a versenyek, és igazából nincs is mire készülni – mondja a Kőbánya SC ifjúsági olimpiai bajnok, négyszeres Európa-bajnok úszója, Berecz Blanka az első felnőttek között töltött évével kapcsolatban.

Tavaly az utolsó évéből (is) kihozta a maximumot a korosztályos sportban a Kőbánya SC idén 18 éves úszója, Berecz Blanka, aki a kazanyi junior Európa-bajnokságon megvédte a címet 200 méter pillangón, majd ugyanebben a számban hatalmas egyéni rekorddal ezüstérmes lett a budapesti junior vb-n. Most, a koronavírus-járvány alatt természetesen az ő edzései is szüneteltek, ám ez az időszak kevésbé viselte meg, mint versenytársait.

Berecz Blanka csak a pozitív gondolatokkal foglalkozik Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
Berecz Blanka csak a pozitív gondolatokkal foglalkozik Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
„Nagyon régen nem volt olyan, hogy a márciusi, áprilisi időszakban ennyi időt itthon töltöttem volna, ilyenkor általában edzőtáborozunk vagy javában zajlanak a versenyeink. Most egy kicsit másról is szólt az életem, mint az úszásról. Előtérbe került a tanulás, illetve sokkal több időt töltök a családtagokkal és a barátokkal.” Az ifjúsági olimpiai bajnok sportoló immár felnőttek között bizonyíthat(na). A roppant erős hazai pillangómezőnyben Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna és Szilágyi Liliána mellett. Az események halasztása pedig akár még kedvezhet is neki. „Próbálom ennek az egyébként nagyon rossz időszaknak is a jó oldalát nézni, és a negatív gondolataimat azonnal elhessegetni. Szörnyű lenne, ha most folyamatosan azzal foglalkoznék, hogy elmaradnak a versenyek, és igazából nincs is mire készülni. Inkább nap mint nap mosolyogva érkezem edzésre, és próbálom maximálisan kihasználni a mostani lehetőségeket. És igen, még kedvezhet is nekem, hogy jövőre tartanak meg mindent, hiszen egy év alatt sokat lehet javítani az úszásomon.” A négyszeres junior Európa-bajnok tehát ezt az egy üres évet is megtöltené tartalommal, az iskola és a tanulás a korábbiaknál sokkal nagyobb szerepet kap az életében. „Mindig is az volt a célom, hogy hogy ne csak az uszodában álljam meg a helyem, most pedig talán kimondhatjuk, az iskola lett az első. És ebben az edzőim is maximálisan partnerek; természetesen edzem ugyanúgy, mint eddig, de szépen haladok a tanulásban is. Jövőre fogok érettségizni, valószínűleg a biológia lesz a választott emelt szintű tárgyam. Kicsit izgulok az egész miatt, de úgy vagyok vele, hogy nem lehet baj: tizenkét év munkája nem vész csak úgy kárba, sem a sportban, sem a tanulásban.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.