UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-06-04 20:39

Fizetési plafont vezet be az MKSZ – szakmai alapon dőlhet el, hogy hol játszanak a fiatalok

A Magyar Kézilabda Szövetség saját honlapján számolt be arról, hogy a sportágban első alkalommal fizetési plafont vezet be. A 2020. június 1-től hatályos új rendszer a hivatásos utánpótláskorú sportolók munkabérének vagy megbízási díjának és egyéb juttatásainak összegét szabályozza.

A szövetség honlapján olvasható beszámoló szerint az utánpótláskorú sportolók juttatásait szabályozó új rendszert élvonalbeli klubok és az amatőr játékosok bevonásával, az NB I-es liga és az amatőr tanács teljes konszenzusa mellett fogadták el.

Fizetési plafont vezetett be a kéziszövetség az utánpótláskorú játékosokra
Fizetési plafont vezetett be a kéziszövetség az utánpótláskorú játékosokra
A szabályozás figyelembe veszi a sportolók előmenetelét, teljesítményét (korosztályos vagy felnőttválogatottban, európai kupamérkőzéseken való szereplés), és a kiemelt akadémiai képzés sajátosságait. Az NB I-ben szereplő utánpótláskorú női és férfi játékosok esetében három-három korosztályt (16–17, 18–19, 20–21 évesek) alakítottak ki, rájuk más-más szabályok vonatkoznak – igaz, a 20–21 éves lányok között 2021. június 30-ig nem szabályozzák a fizetéseket. Ezek az összegek 10, 15, 20 és 30 százalékkal is magasabbak lehetnek a bajnoki és Bajnokok Ligája-mérkőzéseken a pályán töltött idő, a korosztályos válogatottság száma és a nemzetközi eredmények alapján. Az új szabályozás azt jelentheti, hogy szakmai alapon dőlhet, hogy a fiatalok hol játszanak, és a klubok, menedzserek hatására ne igazoljanak magasabb fizetésért olyan helyre, ahol nem játszanak. A teljes szabályozás elérthető ITT. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.