UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-06-07 18:15

Kosárlabda: Pfeiffer Virág soproni legendává válna

Mindössze 15 évesen került be a Sopron Basket felnőtt kosárlabdacsapatának keretébe az ifjú irányító, Pfeiffer Virág – vele, és a vezetőedzővel, Gáspár Dáviddal beszélgettünk.

Ahogyan arról már korábban hírt adtunk, a magyar női kosárlabdasport jelenlegi legnívósabb klubja, a Sopron Basket hivatalos felületein bemutatta keretét a 2020/2021-es évadra, amelyben helyet kapott a mindössze 15 esztendős Pfeiffer Virág is. Az ifjú irányító első ízben arról beszélt, nagyon meglepte a lehetőség:

Pfeiffer Virág 15 évesen került be a Sopron Basket csapatába Forrás: sopronidarazsak.com
Pfeiffer Virág 15 évesen került be a Sopron Basket csapatába Forrás: sopronidarazsak.com
„Egyáltalán nem számítottam rá, a vezetőség egyszer csak behívatott, és ajánlatot tett. Leszögezték, hogy gondoljam át, valóban ezt szeretném-e. Persze egy pillanatig sem vacilláltam volna rajta, de hazamentem, nem sokkal később pedig aláírtam a kontraktust. Persze, ez nem azt jelenti, hogy a folytatásban már nem játszom a saját korosztályomban és a felnőtt másodvonalban – az első osztály mellett ezekben a bajnokságokban is szeretném kihozni magamból a legtöbbet.” Sejthető tehát, hogy Virág tősgyökeres soproni lány: „Itt születtem, itt kezdtem el kosárlabdázni. A tánccal és az úszással egyaránt próbálkoztam kisgyerekként, ezekben viszont nem találtam meg önmagamat. A kosár egyből magával ragadott. Megtisztelőnek tartom, hogy a folytatásban a sportág nagyjaival együtt készülhetek, és tanulhatok tőlük. Imádom ezt a várost, a jövőmet is itt képzelem el: soproni legendává szeretnék válni!” „Merni kell nagyot álmodni – reflektált Virág kijelentésére a vezetőedző, Gáspár Dávid –, a nagy célok segítik ugyanis a sportolókat a nehéz mindennapokban. A soproni akadémia egyik legígéretesebb növendékéről beszélünk, aki az eddigi teljesítményével és hozzáállásával megérdemelten kapta meg a lehetőséget a nagycsapatban. Már többször elmondtam neki – és feltehetően még sokszor el is fogom –, hogy nem érhet el nagy álmokat a befektetett kőkemény munka nélkül. De! Ha kitartóan és alázatosan dolgozik, úgy vélem, megvalósíthatja az összes elképzelését – bízom benne, hogy mindez sikerül neki. Az első és legfontosabb lépés az, hogy megtanuljon a felnőttek szintjén edzeni, ezzel együtt ellássa azokat a feladatköröket, amelyeket kitűzünk elé. Nem szeretném biztosan kijelenteni, hogy nagyon keveset lesz a pályán a következő kiírásban. Nyilván mindez attól függ, milyen ütemben fejlődik és hogyan dolgozik.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.