UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-06-08 17:11

Nyílt vízi úszás: bizonytalan a helyzet, de tervek már vannak

Az ősszel tarthatják meg a nyílt vízi úszók országos bajnokságait, és még az sem kizárt, hogy jövőre itthon lesz a junior Eb. Gellért Gábor szövetségi kapitány nyilatkozott a mostani helyzetről.

Hosszúra nyúlt az úszók kényszerpihenője a koronavírus-járvány alatt, ez alól nem képeztek kivételt a nyílt vízi szakág képviselői sem. A rendkívüli helyzet természetesen a feje tetejére állította a versenynaptárat, felnőtt- és utánpótlás-viadalok sorát törölték a programból. „Biztosan tudjuk, hogy augusztus végéig törölték a világkupa-versenyeket, és meg nem erősített információink szerint a junior világ- és Európa-bajnokságot is – nyilatkozta Gellért Gábor, a nyílt vízi úszóválogatott szövetségi kapitánya a MÚSZ Facebook-oldalának. – Elvileg az ősszel még három vk-viadalt megtartanak az idén, így a felnőtteknek és a legjobb fiataloknak még lehet nemzetközi versenyük.”

Tavaly Racicében a magyar csapat nyerte a junior Eb éremtáblázatát Forrás: MÚSZ
Tavaly Racicében a magyar csapat nyerte a junior Eb éremtáblázatát Forrás: MÚSZ
Pedig az idén is nagy reményekkel vett volna részt a korosztályos világversenyeken a magyar csapat: a tavalyi, racicei utánpótlás Eb-n két arany-, három ezüst- és két bronzérem volt a termés. Minden idők legjobb szereplése az éremtáblázat első helyére repítette a küldöttséget. Jelenleg azonban a bizonytalanság az úr, Gellért sem tagadja, hogy nem tudja, miként éli túl a válsághelyzetet a nyílt vízi szakág. Tervei viszont már vannak a jövő évre. „Volt egy felvetésem az elnökség felé, hogy jövőre megrendezhetnénk a junior Európa-bajnokságot, mivel nagyon erős csapatunk lehet. Azt persze, nem tudjuk, hogy a vírushelyzet mennyire írja át a forgatókönyvet. Balatonfűzfőn tudunk készülni a válogatottal, igaz, még nem tudjuk, hogy mire. Szeretném, ha ősszel meg tudnánk rendezni az országos bajnokságokat, hogy legyen valami cél a versenyzők előtt.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.