UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2020-06-09 12:07

Kajak-kenu: lassan több a gyerek a pécsi klubban, mint a hajó

Megkezdődött, és már javában zajlik a munka a Pécsi Kajak-kenu Clubban, amelyben a koronavírus-járvány utáni újraindulást követően minden eddiginél több gyerek szeretne hajóba szállni.

A Baranya megyei hírportál számol be arról, hogy immár teljes gőzzel zajlik a munka a Pécsi Kajak-kenu Clubban, az orfűi vízitelepen minden nap nagy a sürgés-forgás, több tucatnyi hajó kerül vízre az edzéseken.

Forrás: bama.hu
Forrás: bama.hu
A vírushelyzet természetesen a PKKC-PSN Zrt. életét is felforgatta az utóbbi hónapokban – írja a bama.hu. Március elején még megtartották a szokásos, szezonindító horvátországi edzőtábort, de észlelve a veszély közeledtét, s tiszteletben tartva a szülők és a sportolók aggodalmát, néhány nappal a tervezett zárás előtt hazajöttek a Neretvától. Az utóbbi egy-két hétben már újra edzenek a fiatalok, de a klub nagyon ügyel rá, hogy minden egészségügyi előírást betartasson. „Amióta a kormány engedélyezte, hogy a sportegyesületeknél folytatódhat a munka, mi is visszatértünk a vízitelepre – mondta ifj. Csaba András, a PKKC vezetőedzője. – A Pécsi-tavon edzünk már egy ideje, ugyanakkor elővigyázatosságból kettéosztottuk a társaságot: a serdülők és a fiatalabbak heti háromszor jöhetnek fele-fele arányban, az idősebbek és azok, akik nagyobb versenyzői tapasztalattal bírnak, minden nap kint lehetnek a vízen. A járványhelyzet pozitív hatásaként élik meg, hogy tovább emelkedett a létszám: a gyerekek nyilván vágytak a szabadba. Immár mintegy hatvanan vannak az utánpótlásban, ami nem kis fejtörést okoz, hiszen lassan nincs annyi hajó, mint amennyien lapátot fognának. „Versenyek egyelőre nincsenek, válogatók nem lesznek, helyettük közös edzéseket szervezünk, legutóbb a kaposváriak voltak nálunk. Júniusban lesz egy meghívásos verseny Szekszárdon, majd júliusban Tolnán és Nagykanizsán egy-egy régiós viadal, amelyeken korlátozott a létszám. A szezon két legfontosabb eseményét, a vidékbajnokságot és az országos bajnokságot a megszokotthoz képest nagyjából egy hónappal később, augusztus közepén, illetve végén rendezik meg” – mondta a vezetőedző. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.