UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2020-06-10 14:31

Asztalitenisz: Tölgyes Dorottya már nagyon várja az ausztriai kalandot

A tavalyi serdülő-világjátékokon csapatban aranyérmes asztaliteniszezővel, a 16 éves Tölgyes Dorottyával beszélgettünk arról, hogy az osztrák Linz AG Froschberg együttesében folytatja pályafutását.

Nemrégiben derült ki, hogy a serdülő-világjátékokon az európai csapat tagjaként aranyérmes 16 éves asztaliteniszező, Tölgyes DorottyaNyírbátori ASE csapatából a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes osztrák Linz AG Froschberg együttesébe igazol.

Tölgyes Dorottya már nagyon várja az ausztriai kalandot Forrás: Facebook
Tölgyes Dorottya már nagyon várja az ausztriai kalandot Forrás: Facebook
„A felnőtt férfiválogatottat korábban sok éven át vezető Harczi Zsolt ebben a klubban tevékenykedik, régóta figyeli a pályafutásomat. Március elején egyhetes próbajátékra invitáltak, de már az első napon megtetszettem nekik. Eleinte úgy volt, hogy oda is költözöm, de végül abban maradtunk, mindig csak a bajnoki meccsek előtt utazom három nappal. Nyírbátorban egyébként közel egy hónapig dolgozhattam együtt a mesterrel, jobban megismerhettem, és így pozitívabban állok a kaland elé, amit már nagyon várok” − meséli a fiatal. Dorottya arról is beszélt, hogy viszonylag hosszú ideje fontolgatja a külföldre szerződést: „Akkor fordult meg először a fejemben, amikor első éves ifjúsági lettem. Tisztában vagyok azzal, hogy a fejlődésem érdekében szükségem van erre. Persze ahhoz még fiatal vagyok, hogy ott éljek − nagyon hiányozna a családom, amely támogató, és tudja, mi a jó nekem. Csakúgy, mint Csekő Sándor, a nyírbátori klub szakosztályvezetője: ő intézte tulajdonképpen az egészet, és örül a lehetőségnek. Főleg úgy, hogy tisztában van azzal, remek helyre kerülök. A hazai, egyéni versenyeken egyébként továbbra is a nyírbátori színeket képviselem.” A reménység gőzerővel készült a júliusi, zágrábi utánpótlás Európa-bajnokságra, amelyet a koronavírus-járvány miatt elhalasztottak: „Úgy tudom, szeptemberben pótolják az erőpróbát: csak csapatban és egyesben lehet bizonyítani, a párost törlik. A terv az, hogy végig dolgozom az egész nyarat, ám a korosztály újoncaként nem dédelgetek nagy álmokat: a tisztes helytállás lesz a célom, meglátjuk, ez mire elég.” További korosztályos hírek ASZTALITENISZ sportági aloldalunkon.