UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2020-06-14 16:26

Kajakszlalom: a 19 éves Rácz Koppány egy pillanatra sem állt le, és készül az év második felére

„Még mindig tartom, hogy számomra a fő cél a 2024-es párizsi olimpia, akkorra érhetem el azt a szintet, hogy reális legyen a kijutás” – mondja a 19 éves szlalomkajakos, Rácz Koppány, aki a koronavírus-járvány alatt is hatékonyan tudott készülni.

Kivételes helyzetben érezhette magát a magyar szlalomszakág egyik legígéretesebb versenyzője, a 19 éves Rácz Koppány. A szlovéniai Solkanban készülő, junior Európa-kupa-győztes sportolónak a koronavírus-járvány alatt sem kellett felhagyni az edzéseivel. „Úgy érzem, egészen jól sikerült ez az időszak, nem volt iskola, csak az edzésekre kellett koncentrálnom, ráadásul a vízen és otthon is végig tudtam készülni – mondta honlapunknak Rácz Koppány. – Vagyis majdnem végig… Mert április 17-én egy buta balesetben kiment az ujjam, és két-három hétig nem tudtam evezni. Viszont ezalatt rájöttem, hogy mennyi mindenben lehet még fejlődni, elsősorban futással próbáltam kompenzálni az elmaradt vizes edzéseket.” S bár a tréningek a járvány alatt is mentek, tovább az események nagy részét törölték, a versenynaptár teljesen eltolódott. Így természetesen vissza kellett térni az alapozáshoz, a technika fejlesztése került előtérbe, most már viszont újra elérhető közelségben vannak a versenyek.

Rácz Koppány szerint a 2024-es párizsi olimpia lehet a reális számára
Rácz Koppány szerint a 2024-es párizsi olimpia lehet a reális számára
„Éppen ezen a héten jött a hír, hogy a ljubljanai U23-as világbajnokságot törölték, amit nagyon sajnálok, mert lényegében hazai pályán mehettem volna. Lesz viszont helyette szeptemberben Prágában a felnőtt Európa-bajnokság, majd utána Krakkóban az U23-as Európa-bajnokság, ezeken az eseményeken kell kihoznom magamból a maximumot.” A felnőttek kontinensviadala ráadásul pótkvalifikációs verseny a jövő évi tokiói olimpiára, de már csak egy európai kvóta maradt. „Még mindig tartom, hogy számomra a fő cél a 2024-es párizsi olimpia, akkorra érhetem el azt a szintet, hogy reális legyen a kijutás. De most sem megyek oda feltett kézzel: nagyon erős mezőny, de felkészülök becsülettel, aztán pedig meglátjuk, mi történik.” További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.