UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-06-15 15:38

Kézilabda: az előző évad meglepetéscsapatában szeptembertől is számítanak a juniorválogatott irányítóra, Pál Tamarára

„Az összes csapattársam a vállára panaszkodott, nekem azzal szerencsére semmi problémám nem akadt” – mesélt az MTK Budapest könyöksérülésből visszatérő irányítója, Pál Tamara. A 19 éves juniorválogatott játékos még egy évet biztosan kölcsönben tölt a fővárosiaknál, és a sikeres első szezon után még többet szeretne segíteni a csapatának.

Már korábban eldőlt, hogy ha hanem szól közbe újra a koronavírus-járvány, szeptember 6-án kezdődik a kézilabda NB I következő szezonja, így lassan ébredeznek a klubok. Az előző, félbeszakított évad egyik nagy vesztese az MTK Budapest együttese volt, amely pazar szezont futott, hiszen több bravúrt végrehajtva a hetedik helyen, és még érdekelt volt a Magyar-kupa negyeddöntőjében is. Most már viszont inkább a jövőbe tekintenek kék-fehérek, ez látszott a csapaton, amikor a járvány utáni első edzések egyikén meglátogattuk őket. A női juniorválogatottat is irányító vezetőedző, Golovin Vlagyimir elmondta, június elején kéthetes szakasz zajlik le, majd a szintén kéthetes pihenő után júliusban elkezdik a közvetlen felkészülést is a 2020/21-s bajnokságra.

Golovin Vlagyimir próbálja a maximumot kihozni Pál Tamarából Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Golovin Vlagyimir próbálja a maximumot kihozni Pál Tamarából Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Már korábban eldőlt, hogy jövőre is az Elektromos Csarnok lesz a második otthona a kölcsönben szereplő győri nevelésű játékosnak, Pál Tamarának. Természetesen már az említett korosztályos nemzeti együttessel Európa-bajnok, 19 éves irányító is várta, hogy találkozhasson a csapattársaival. „Már nagyon hiányoztak a közös edzések – vallotta be honlapuknak Pál Tamara. –  Emlékszem, az első napon csak egy órát edzettünk, rögtön azt kérdeztem: csak ennyi volt? De persze tudom, fokozatosan kell visszaszokni, elsőre tökéletesen az is megfelelt.” Ahogyan az lenni szokott, a hosszabb pihenők után nem egyszerű visszazökkenni az edzésekbe. Nem volt ez másképpen most sem, Golovin mester szerint – ahogyan abban a rutinosabb játékosok is egyetértettek – ilyen hosszú pihenő alaphelyzetben elképzelhetetlen a mai kézilabdában.  „Az összes csapattársam a vállára panaszkodott, nekem azzal szerencsére semmi problémám nem akadt – folytatta Pál. – Az első héten megéreztem a könyökömet, de a másodikra már nyoma sem volt, valószínűleg azért, mert a kezem visszaszokott a labdához.” Az MTK Budapest fiatal játékosával nemrégiben készült interjúnkból kiderült, elégedett az első szezonjával, de a következőben még többet szeretne vállalni. Erre szükség is lehet, hiszen a csapat házi gólkirálya, Tóth Eszter Mosonmagyaróvárra szerződött, valakinek pedig be kell töltenie az így keletkezett űrt az irányítóposzton. „Ha ő akarja, és tud úgy teljesíteni akkor ez könnyen előfordulhat – vázolta fel a lehetőségeket Golovin Vlagyimir, aki a juniorválogatottban is együtt dolgozik Pállal, s decemberben még vár rájuk a romániai U20-as világbajnokság. –  Egyértelmű, hogy Eszti (Tóth Eszter – a szerk.) távozásával sok gólt veszítettünk , de az elmúlt évek során több kulcsjátékos ment el, és mindig sikerült pótolni őket, megoszlott a teher a játékosokon. Viszont Tami (Pál Tamara – a szerk.) egyik legnagyobb erőssége éppen a góllövés, ezért nagyon örülök, ha úgy gondolja, hogy átveheti ezt a szerepet a csapatban.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.