UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-06-16 18:03

Vízilabda: jövő héten játszik a Kanizsa és a fiatal KSI az ob I-ért

Még júniusban kiderül, hogy a Kanizsa vagy a KSI fiatal férficsapata szerepelhet következő szezontól a hazai első osztályú vízilabda-bajnokságban.

Jövő héten indul, vagyis folytatódik a vízilabdaszezon Magyarországon: az első osztályú tagságért a Kanizsa és a KSI férficsapata vív egymással oda-visszavágós párharcot. A Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) honlapja szerint mindkét találkozót a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezik, az első mérkőzést június 25-én, csütörtökön 19 órától játsszák, a másodikra pedig szombaton, ugyanebben az időpontban kerül sor.

Bóbis még feljutna a KSI-vel Forrás: KSI
Bóbis még feljutna a KSI-vel Forrás: KSI
A párharcot azért rendezik, mert az AVUS Szombathely visszalépett az ob I-es indulástól. Az ob I/B A jelű csoportjában a KSI hibátlan mérleggel vezette a tabellát a bajnokság koronavírus-járvány miatti lefújása előtt, a B-ben a Nagykanizsa állt az élen. Korábban már foglalkoztunk azzal, hogy a kanizsaiak keretében nem szerepelt 1998-as születésűnél fiatalabb játékos a legutóbbi évadban, a KSI-t viszont főként utánpótláskorú pólósok alkotják. Így lesz ez az egymás elleni mérkőzéseken is, ugyanis a találkozókon a 2019/2020-as bajnokságra nevezett keretek vehetnek részt. Ez azért fontos, mert a Horváth János irányította fővárosi csikócsapatból öten is ob I-es gárdánál folytatják karrierjüket a következő szezontól, a Kanizsa viszont komoly erősítést tervez. A 17-ből 17 meccset megnyert KSI-ben tizenkettőn medencébe szállt Bóbis Botond. Neki ennyi is elég volt, hogy 47 góljával az együttes legeredményesebb tagjává lépjen elő. A 19 éves korosztályos válogatott játékos számára kettős játékengedélye tette lehetővé, hogy a Vasas mellett nevelőegyesületét is segítse. Ő a következő szezonban már kiöregszik az ifjúsági korosztályból, és csak az A-Híd Vasas Plaket színeiben ugrik vízbe. „A rutin mindig fontos, de nálunk is játszik egy-két sokat megélt játékos, gondolok itt Dávid Zolira vagy Tóth Bencére – mondta nemrégiben Bóbis. – Szóval, mi sem vagyunk nyeretlen kétévesek. Remélem, a fizikai felkészültségünk döntő lesz. A lényeg, hogy ezalatt a kis idő alatt minél jobban fel tudjunk készülni, és képesek legyünk érvényesíteni a papírformát. A következő szezontól már nem játszom a KSI-ben, de tulajdonképpen nekem ez az alma materem. Mindenkivel remek kapcsolatot ápolok, így pár jó szóért és tanácsért biztos, hogy vissza fogok járni. Az utolsó két mérkőzésen a lehető legtöbbet megteszem, hogy segítsek a társaimnak a feljutásban, mert én is rengeteg mindent kaptam a KSI-től az elmúlt évek során.” Az MVLSZ március 14-én jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggeszt minden sorozatot, majd május 11-én törölte az idényt, ez összesen 42 bajnokságot érintett. A következő szezon várhatóan nyáron, a Magyar-kupával indul. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.