UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-06-17 12:08

Vízilabda: alaposan megfiatalodott az FTC női csapata

Az FTC női vízilabdacsapata kedden négy új fiatal érkezését jelentette be, Béres Gergely vezetőedző ezzel együtt a következő idényben is számít a klub utánpótlására.

Négy fiatal játékost igazolt a következő idényre az FTC-Telekom női vízilabda-együttese – számol be a fradi.hu. A korábban a korosztályos válogatottakban is bemutatkozó 21 éves Jenei Kata Tatabányáról érkezik, ő az előző szezonban már kettős igazolással játszott az FTC ob I/b-s csapatában. A 23 éves Kuna Szonja az elmúlt évben az Egyesült Államokban tanult, korábban pedig a BVSC, illetve az UVSE erőssége volt, utóbbival háromszor volt magyar bajnok, nyert LEN-kupát és BL-ezüstérmet.

Valentin Kamilla (2) meghatározó játékos lenne az FTC-ben Forrás: UVSE
Valentin Kamilla (2) meghatározó játékos lenne az FTC-ben Forrás: UVSE
A 19 éves Valentin Kamilla a címvédő UVSE-ből költözik át. A 2001-es születésű center az előző évadban még az ifjúsági bajnokságban játszott főként, az FTC szerint a magyar válogatott jövője lehet posztján. „Hat évet töltöttem az UVSE-ben, és szerettem volna máshol is kipróbálni magam. Számomra eddig is fontos volt, hogy a tapasztaltabb vízilabdázóktól tudjak tanulni, ez az UVSE-ben is megadatott, de úgy érzem, itt már én is meghatározó játékos lehetek” – mondta Kamilla. A Dunaújvárosból érkező 20 éves Vályi Vanda már állandó kerettagnak számít a nemzeti együttesben, mellyel részt vett a 2019-es világbajnokságon, majd bronzérmet nyert a januári budapesti Európa-bajnokságon. A klub honlapja szerint a vezetőség koncepciója az volt, hogy fiatal játékosokkal erősítse meg a keretet. Ezzel együtt Béres Gergely vezetőedző a következő szezonban is számít majd az utánpótlásra, és szeretne több lehetőséget adni a felnőttek között már bemutatkozó 2004-es születésű Krénusz Annának, Felkai Sárának és Török Dorinának. A 18 éves Pőcze Panna harmadik szezonját kezdi meg a Népligetben, de eddig kettős igazolással játszott a Ferencvárosban és a Győrben. A továbbiakban már csak a zöld-fehér együttes kötelékébe tartozik, mint ahogy a 2001-es születésű Petik Panna is, aki a 2019/20-as idényben szintén kettős igazolással játszott az OSC korosztályos csapatában, valamint az FTC felnőttcsapatában. A Ferencváros átlagéletkora 23 év lesz a következő évadban.  További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon