UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-06-18 13:45

Kézi: barát, lelki társ, pótszülő – Kopornyik Zsolt is marad a NEKA edzője

A napokban több szakemberével, többek között Hajdu Jánossal és Siti Beával jelentett be szerződéshosszabbítást a NEKA. Két évvel megtoldotta megállapodását a balatonbogláriakkal a fiú serdülőválogatott szövetségi edzője, Kopornyik Zsolt is.

A fiatal szakvezető ennek kapcsán nyilatkozott a neka.hu-nak. arról beszélt, hogy mennyire szereti az akadémia életformáját és az ott zajló munkát.

Kopornyik Zsolt jól érzi magát Balatonbogláron Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Kopornyik Zsolt jól érzi magát Balatonbogláron Fotó: Tompos Gábor/NEKA
„Mivel itt élek Bogláron, és nincs saját gyermekem, valóban folyamatos kapcsolatban vagyok a fiúkkal, a nevelőtanárokkal vagy a szülőkkel. A játékosok tudják, hogy a munkában ellentmondást nem tűrő edző vagyok, viszont amikor nem szakmáról van szó, akkor barátként, lelki társként, esetleg gondoskodó pótszülőként fordulhatnak hozzám. A csapatban vannak zsiványok, könnyebben és nehezebben kezelhető srácok, de azt ki kell hangsúlyoznom, hogy rendkívül céltudatosok, a kézilabdáért dobog a szívük, és ebben a sportágban képzelik el a jövőjüket. Emellett azért gyermeknek is kell maradniuk, és ezt utánpótlásedzőként nem szabad elfelejtenünk.” Kopornyik azt is elárulta, miért döntött a szerződéshosszabbítás mellett: „Azt gondolom, itt nem szab semmi korlátot a munkának, kiválóak a körülmények, megvannak a lehetőségek, adott az egységes gondolkodás és a szakmai stabilitás. Szerencsére remek szakmai közösség alakult ki, erős a kohézió, így jó légkörben tudunk együttműködni. Nagyon sok pozitív visszaigazolást kapunk a szülőktől, hogy jó, amit csinálunk, de volt tanítványok is felhívnak azzal, hogy az életben a pályán kívül is hasznosítják azokat a dolgokat, amiket tőlünk tanultak meg.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.