UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-06-19 18:03

Jégkorong: Révész Marcell szintet lépett, az elmúlt évadban első soros csatárrá vált

Vb-győzelemmel és a svájci ligában harmincnyolc ponttal zárta le utánpótláséveit a 20 éves Révész Marcell, aki a következő állomáshelyét még nem tudja, de azt igen, hogy a felnőttválogatottban be szeretne mutatkozni.

Kitűnő szezont futott utolsó svájci juniorévében a korosztályos jégkorong-válogatott 20 éves csatára, Révész Marcell. A GCK Lions támadója harmincnyolc pontot (12 gól, 26 gólpassz) szerzett a félbeszakadt 2019/20-as évadban, és nem véletlenül elégedett a járványt megelőző hónapokban nyújtott teljesítményével.

Révész Marcell csapata egyik húzóembere volt a svájci élvonalbeli juniorligában Forrás: Instagram
Révész Marcell csapata egyik húzóembere volt a svájci élvonalbeli juniorligában Forrás: Instagram
„Valóban, én is úgy éreztem, hogy ez volt az eddigi legjobb szezonom – kezdte honlapunknak Révész Marcell. – Sikerült magasabb szintre helyeznem a játékomat, a válogatottal is összejött a nagy cél, a feljutás, azt viszont nagyon sajnálom, hogy a koronavírus miatt félbeszakították a szezont, éppen, mikor a rájátszás elődöntőjébe jutottunk. Abban még sok lehetett volna…” Az elmúlt hónapokban így az ő életét is alapvetően a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások határozták meg. A szezon lefújását követően maradt még egy hónapot Svájcban, és otthonában próbálta fitten tartani magát, azóta pedig már hazatért, s személyi edzőhöz jár, valamint heti négy alkalommal jégre is lép. A 2014 óta Svájcban légióskodó csatár hosszú éveken keresztül szívta magába kinti hokikultúrát, évről évre jobb játékossá vált. „Rengeteget fejlődtem itt, szerencsésnek érzem magam, amiért idekerültem. Amikor megérkeztem, nem arról volt szó, hogy beraktak a második sorba, hanem én voltam az egyik leggyengébb, minden nap kőkeményen kellett dolgoznom azért, hogy egyáltalán a csapatba kerüljek. Ehhez képest ebben az évben már az első sorban számítottak rám.” Azzal kapcsolatban viszont még bizonytalan, hogy következő szezonban hol folytatja. „A fő célom, hogy a legerősebb amerikai juniorligába, a USHL-be kerüljek, de ezt a lehetőséget csak akkor választanám, ha utána el tudnék helyezkedni valamelyik egyetemi csapatban. Vannak ajánlataim magyar együttesektől is, ahogyan az sem kizárt, hogy Svájcban maradok, ez még kiderül.” A jó évad második felével remek alapot adott az U20-as válogatottal elért kijevi I/B csoportos vb-győzelem, amelynek Révész is a tevékeny részese volt.
A GCK Lions magyar csatára a kijevi U20-as vb-n is keményen küzdött Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
A GCK Lions magyar csatára a kijevi U20-as vb-n is keményen küzdött Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
„Nagyon szép emlék, amikor visszagondolok a tornára, egyetlen szó jut eszembe: a csapat. Remekül megtaláltuk az összhangot a srácokkal és az edzői stábbal, mindenki elhitte, hogy megnyerjük, fél percre sem merült fel bennünk kétség ezzel kapcsolatban. És nem azért, mert elbíztuk magunkat vagy nagyképűek voltunk, hanem tényleg annyira összeállt minden.” A következő junior-világbajnokságról, az I/A csoportos tornáról már kiöregszik a most 20 éves sportoló, így ősztől új célok után kell néznie. „Természetesen idővel szeretnék ebben a tekintetben is szintet lépni, és az utánpótlás-válogatottak után a felnőtt nemzeti együttesben is bemutatkozni. Klubszinten tényleg nem tudom, mit hoz a jövő, a tengerentúlon vagy egy erős felnőttligában folytatnám.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.