UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2020-06-21 16:36

Tekvondó: Józsa Levente nem remeg, ha az olimpiára gondol

A felnőtt Eb-bronzérmes és ifjúsági Európa-bajnok 17 éves tekvondós, Józsa Levente ott folytatná remeklését, ahol tavaly abbahagyta – a kérdés már csak az időpont.

Ha tavaly az volt a célja 17 éves tekvondósnak, Józsa Leventének, hogy minél magasabbra tegye a lécet, akkor kiváló munkát végzett.

Józsa Levente előbb-utóbb ott lenne az olimpián Forrás: wtftaekwondo.hu
Józsa Levente előbb-utóbb ott lenne az olimpián Forrás: wtftaekwondo.hu
A Budapesti Honvéd versenyzője novemberben a Bariban rendezett felnőtt Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, az azt követ dublini ifjúsági kontinensviadalt pedig elsöprő lendülettel megnyerte. Idén a legnagyobb kihívást az olimpiai kvalifikációs verseny jelentheti. Az eseményt eredetileg áprilisban rendezték volna Milánóban, jelenleg még biztos időpontja nincs, de a nemzetközi szövetség még 2019-ben lebonyolítaná. „A cél most az, hogy kijussak az olimpiára, de ha ez nem történik meg, akkor sincsen semmi gond. Az esélyem, persze, megvan rá, és nagyon is hajtok, hogy ott legyek Tokióban. A tavalyi bronzérem mindenkit meglepetésként ért. Az Európa-bajnokság a második felnőttversenyem volt. Talán pont az segített a legtöbbet, hogy senki nem számolt velem, nem volt a vállamon teher. Ebből a szituációból kovácsolhatok előnyt az olimpiai kvalifikációs viadalon is.” Az ígéret a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetben Galambos Bence válogatott edző tervei alapján készült. „Szerencsére van edzőtermünk, így rendesen meg lehetett csinálni az edzéseket. Ez a helyzet számomra sokkal inkább előnyös volt, mint hátrányos, hiszen jobban bele tudtam erősödni a 68 kg-ba, amelyben a kvalifikáción fogok indulni. Két hét múlva kezdődnek a komolyabb tréningek, és úgy érzem, jó állapotban vagyok.” Józsa abban bízik, hogy a felkészülés alatt elvégzett becsületes munkának előbb-utóbb meglesz a gyümölcse. „Ha folyamatosan odateszed magad edzésen, annak a páston meglesz az eredménye. Ezért is igyekszem minél többet és hasznosabban gyakorolni. Amiben jelenleg még sokat kell fejlődnöm, az az erő. Az viszont ilyen fiatalon az egyik legnagyobb erényeim közé tartozik, hogy egyáltalán nem vagyok izgulós. Ha valaki remeg, már a felét sem tudja kiadni abból, ami benne van. Én nem ilyen vagyok. A 2024-es olimpiai szereplés reálisabbnak tűnik, de még mindig az idei kijutás az álmom.” További korosztályos hírek TEKVONDÓBAN a sportági aloldalunkon.