UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-06-22 18:31

Úszás: Szabó-Feltóthy Eszter örül, hogy újra vízben lehet, mert nehezen alkalmazkodik a szárazföldi életmódhoz

„Jól jött a felkészülés közben a két edzésverseny, jó volt a hangulat, végre jött valami kihívás, de mégsem kellett véresen komolyan venni” – mondja a Vasas 18 éves versenyzője, Szabó-Feltóthy Eszter, aki olimpiai A szintet szeretne úszni.

A tavalyi junior úszó-világbajnokság roppant erős mezőnyében kétszer is az élmezőnyben végzett, egy hajszállal maradt le a Duna Aréna dobogójáról: a Vasas 18 éves versenyzője, Szabó-Feltóthy Eszter 200 m háton és 400 m vegyesen is negyedik lett az augusztusi viadalon. „Szerencsére az utolsó utánpótlás-eseményem, a budapesti junior-világbajnokság jól sikerült – mondta honlapunknak Szabó-Feltóthy Eszter, aki aztán néhány hónappal később, az őszi felnőtt-világkupaversenyen bronzérmet nyert a budapesti közönség előtt. – Volt előtte egy-két junior Európa-bajnokság, ami nem egészen úgy sikerült, ahogyan akartam. De így, hogy szép a vége, arra emlékszem.”

Szabó-Feltóthy Eszter a vízben érzi igazán jól magát Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Szabó-Feltóthy Eszter a vízben érzi igazán jól magát Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Az idei az első „felnőttéve”, amely ráadásul a koronavírus-járvány miatt nem egészen úgy alakult, ahogyan várta. Az egyetlen idei verseny a decemberi országos bajnokság lesz. „A márciusi ob előtt nagyon jó formában voltam, azt sajnáltam, hogy elmarad, de utána még talán kicsit jól is jött a szünet. Az idén érettségiztem, így tudtam csak arra koncentrálni, szerencsére jól is sikerült. Ráadásul így van még egy évem megúszni az olimpiai A szintet.” Az idei nagy feladat tehát az érettségi volt a korábbi EYOF-bronzérmes úszónak, aki 443 felvételi pontot ért el, és minden bizonnyal felveszik a BME-re, vegyészmérnöki szakra. Mindeközben pedig már nyolc hete újra edz. „Az elején nehéz volt a kényszerpihenő, nehezen tudok alkalmazkodni a szárazföldi életmódhoz, nem annyira kedvelem azokat a feladatokat. Négy hetet voltunk a Duna Arénában, aztán immár újabb négy hete a jól megszokott helyünkön, a Tüske Uszodában edzettünk. Jól jött a felkészülés közben a két edzésverseny, jó volt a hangulat, végre jött valami kihívás, de mégsem kellett véresen komolyan venni. Még augusztusban lesz egy kisebb pihenőnk, utána meg folytatjuk a munkát egészen a decemberi országos bajnokságig.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.