UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-06-23 18:05

Jégkorong: Győrben játszhatja a vb-t az U18-as leányválogatott jövő januárban

„Az elmúlt két évben már az volt a kérdés, hogy a dobogó melyik fokán végzünk” – mondja az U18-as leány jégkorong-válogatott vezetőedzője, Bedő Botond a jövő januári hazai rendezésű I/A csoportos vb kapcsán.

Kétezer-tizenkilenc után újra korosztályos jégkorong-világbajnokságnak adhat otthont Magyarország: az U18-as fiúk I/B csoportos székesfehérvári viadala után jövő januárban az U18-as lányok I/A csoportos tornáját rendezik meg Győrben a szlovák, a japán, a francia, az olasz és a norvég csapat részvételével. A különleges lehetőségről a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Bedő Botondot kérdeztük.

Januárban hazai pályán ünnepelhetik a gólokat a lányok Forrás: MJSZ
Januárban hazai pályán ünnepelhetik a gólokat a lányok Forrás: MJSZ
„Februárban felmerült már a lehetőség, hogy Magyarországra hozzuk a tornát, de a mostani döntést én is a sajtóból tudtam meg. Pozitívum, hogy tovább tudjuk népszerűsíteni a női hokit Magyarországon, és természetesen kihasználhatjuk a hazai pálya adta előnyöket. Edzőtábort szervezhetünk a csarnokba, jobban megszokhatjuk a helyszínt, és a körülményeket is lehet valamelyest a vendéglátó szája íze szerint alakítani. A januári, németországi vébén hatvan-hetven szurkolónk volt, abban reménykedünk, hogy hazai pályán még többen lesznek.” Három és fél éve már részt vehetett hazai rendezésű vb-n a leányválogatott, akkor a negyedik helyen végzett, jövőre akár nagyobb célokat is ki lehet tűzni. „Az elmúlt három évben azért lépkedtünk előre, amiben sokat segít, hogy a lányok viszonylag sokáig, akár tizenhat éves korig fiúk között tudnak szerepelni. Emlékszem, a legutóbbi budapesti tornán az volt a lényeg, hogy ne essünk ki, ezzel szemben az elmúlt két évben már az volt a kérdés, hogy a dobogó melyik fokán végzünk. Remélem, legközelebb is így lesz” – zárta Bedő.

Irány Dánia és Olaszország! A fiúk korosztályos világbajnoki helyszíneit is kijelölték: az I/A csoportba frissen feljutó juniorválogatott a dániai Horsholmban csaphat össze a kazah, a lett, a fehérorosz és a norvég együttessel. Az U18-asok pedig az I/B osztályban játszanak Asiagóban a házigazda mellett az ukrán, az osztrák, a szlovén és a lengyel válogatott ellen.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.