UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-06-27 14:34

Labdarúgás: együtt értek az osztrák élvonalba a soproni „gengszterek”

A 19 éves Majnovics Martin és a 20 esztendős Borsos Filip együtt kezdték pályafutásukat Sopronban, és a héten egyszerre mutatkozhattak be a Mattersburg osztrák élvonalbeli labdarúgócsapatában.

A héten két soproni kötődésű labdarúgó is bemutatkozott az osztrák élvonalban, ráadásul ugyanabban a csapatban. Az U21-es válogatott Majnovics Martin a 78. percben lépett pályára, Borsos Filip a 87. percben kapott lehetőséget a Mattersburgban az Altach elleni, 1–1-es döntetlennel véget ért találkozón.

Borsos Filip (balra) és Majnovics Martin Forrás: Instagram/Mattersburg
Borsos Filip (balra) és Majnovics Martin Forrás: Instagram/Mattersburg
A kisalfold.hu a fiatalokról megjegyzi, hogy közösen indultak el az úton az SC Sopronban, és hosszú éveken keresztül erősítették a különböző korosztályos gárdákat. A 19 éves Martin 2014-ben, a 20 éves Filip 2015-ben igazolt a Mattersburgba. Utóbbi a Borsos família harmadik generációját képviseli, ugyanis a nagypapa az SVSE kiváló labdarúgója volt, az édesapa pedig az SLC NB I-es labdarúgó csapatából indult, és Malajzián keresztül Szingapúron át az egykori osztrák élvonalbeli Wiener Neustadt csapatáig jutott. „Büszkék vagyunk és nagyon örülünk, hogy a két egykori Sopron-játékos bemutatkozhatott az osztrák első osztályban. Gratulálunk, hogy eljutottak idáig és persze további sikereket kívánunk nekik. A pályafutásukat hűen tükrözi a régi szlogenünk: a ti utatok a mi célunk” – mondta Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke, míg Pinezits Máté, a fiúk egykori edzője, jelenleg az MTK Budapest, júliustól a Budapest Honvéd utánpótlás-nevelője, aki még Sopronból ismeri a két futballistát úgy fogalmazott: „A legelső gengszterek voltak, igazi nagy tehetségek. Ritka, hogy egy csapatban, egy napon mutatkozhat be két olyan játékos, akiknek egy országból, egy városból, egy utánpótlásklubból indult a karrierje. Örülök a sikerüknek és ezúton azt üzenem nekik: ha tudod, hogy mit érsz, menj és küzdj meg azért, ami jár!”   További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.