UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2020-06-27 20:36

Öttusa: kevés az esély az idei korosztályos vb-k megrendezésére

Varga Tamás, a nemzetközi öttusaszövetség versenymenedzsere szerint már a szervezet hétfői szavazása előtt tudni lehet, hogy nem sokan hajlanak a korosztályos világbajnokságok megrendezése irányába.

Jövő héten a nemzetközi öttusaszövetség végrehajtó bizottsága meghozza a döntését a még nem törölt versenyeivel kapcsolatban. Varga Tamás, az UIPM versenymenedzsere szerint a következő napok nem kecsegtetnek túl sok jóval, ugyanis már a szervezet hétfői szavazása előtt tudni lehet, hogy a tagok többsége ellenezi a három, még állva maradt világbajnokság megrendezését.

Dobronyi Dorina tavaly csapatban aranyat, egyéniben ezüstöt nyert az U17-es vb-n   Fotó: Philipp Jander
Dobronyi Dorina tavaly csapatban aranyat, egyéniben ezüstöt nyert az U17-es vb-n Fotó: Philipp Jander
„Vajmi kevés remény maradt arra, hogy a lengyelországi Drzonkówban szeptember végén sor kerülhet a juniorok, majd októberben, Egyiptomban az U17-es, illetve az U19-es korosztályok világbajnokságára – nyilatkozta az UIPM monte-carlói központjában dolgozó magyar szakember az SzPress Hírszolgálatnak. – Kimondani is rossz, hogy a csaknem háromnegyed évszázados múltra visszatekintő Nemzetközi Öttusa Szövetség története során először kénytelen lemondani azokról a versenyeiről, amelyek a sportág hírvivői, a fejlődés motorjai, emellett a legnagyobb kihívást jelentik a sportolók számára.” Minden jel arra mutat, hogy idén UIPM kongresszus sem lesz, noha 2020-ban tisztújításnak kellett volna következnie. „Szokás szerint a kongresszusnak idén is a világbajnokságnak otthont adó város lett volna a házigazdája, de ha nincs vébé, akkor a tanácskozás és a tisztújítás is átkerül 2021-re, a szervezet tisztségviselői addig a székükben maradnak. Nem titok, hogy felmerült az internetes lebonyolítás gondolata, ez viszont számos akadályba ütközött volna. Nem volt ugyanis biztosíték arra, hogy az online megoldással senkinek sem sérül az érdeke, miközben mások előnybe kerülnek” – folytatta Varga Tamás, aki diplomatikus megfogalmazással a Székesfehérvárnak odaítélt Európa-bajnokságról is szót ejtett. „Tudomásom szerint két héten belül születik meg a végső döntés az Európa-bajnoksággal kapcsolatban, amelyet a magyar és az európai szövetség fog közösen meghozni.” Ennél tovább ment Vörös Zsuzsanna, a hazai szövetség alelnöke és a székesfehérvári sportklub öttusaszakosztályának igazgatója, aki úgy gondolja, hogy mostani helyzetében a város nem tud úgy a verseny mögé állni, ahogy azt korábban sokszor és jelentős támogatást nyújtva tette meg. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.