UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2020-06-30 19:51

Kajak-kenu: Varga Ádám és Nagy Bianka is duplázott a szolnoki edzésversenyen

Folytatódott az utánpótláskorúak kiváló sorozata a szolnoki edzésverseny-sorozatban: a kajakosok között a 21 esztendős Varga Ádám, a kenusok mezőnyében a 19 éves Nagy Bianka húzta be mindkét futamot.

Kedden újabb állomással folytatódott az edzésversenyek sora a kajak-kenusoknak. Ezúttal az egyesek és négyesek voltak terítéken, de a helyszín változatlanul Szolnok volt, ahogyan a fiatalok remek teljesítménye is lassan az állandóságot jelenti.

Nagy Bianka duplázott C–1 200 méteren Forrás: kajakkenusport.hu
Nagy Bianka duplázott C–1 200 méteren Forrás: kajakkenusport.hu
Délelőtt a női kenusok két futamában az NKM Szeged 21 éves versenyzőjét, Nagy Biankát nem lehetett megfogni 200 méteren. Miután partra szállt, így értékelte a történteket a Nemzeti Sportnak: „Elérkeztünk oda, hogy lassan nem mondhatom azt, fiatal vagyok még, minden versenyszám, amelyben elindulhatok egy felnőttversenyen, ajándék. Mostantól szeretnék azzal a céllal rajhoz állni, hogy válogatót nyerjek. Az egy hónappal ezelőtti verseny megmutatta, Balla Virágtól és Takács Kincsőtől még távol vagyok, igaz, az előző fordulóbeli teljesítményemet megpecsételte, hogy egy hónapig mindenkitől elzárva karantén-edzőtáborban készültem, amitől megtörtem kicsit. Azóta sikerült előrelépnem, sokkal többet edzek, mint amiről korábban azt gondoltuk, az idei szezonban elég lesz – ennek az eredménye látszódott a keddi futamokon”
Varga Ádámnak a páros után egyesben is jól ment Forrás: kajakkenusport.hu
Varga Ádámnak a páros után egyesben is jól ment Forrás: kajakkenusport.hu
Nem maradt el tőle a KSI 21 éves kajakosa, Varga Ádám sem, aki az elmúlt hónapokban a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánnal ment párosban. Az ifjúsági vb-aranyérmes így látta a keddi napot: „Ezúttal hátszelünk volt, ami nem illik az evezési stílusomhoz, de sokat dobott a napon, hogy az első futamban úgy is viszonylag simán tudtam nyerni, hogy nem kellett finiselni. Muszáj lesz a folytatásban rangsorolni a számok között, az ezer egyes és páros hasonló, de az ötszáz négyes teljesen más tészta, én inkább egy kilométeren vagyok jó. Miután eldőlt, hogy ősszel világkupát rendeznek Szegeden, nem világbajnokságot, kicsit át kell gondolni a felkészülést, hiszen a vk-n két egység is indulhat, és akár több számban is lehet versenyezni.” A két duplázó mellett a férfi kenusok mezőnyében a második futamot a 21 éves Adolf Balázs (Óbudai Ganz VSE) nyerte, s meg kell említeni a még nála is fiatalabb versenyzők bravúrját: a 19 éves, KSI-s Redl András K–1 1000 méteren, míg a Pacs-Pacs KSE mindössze 16 esztendős kenusa, Gönczöl Laura 200 méteren lett harmadik az egyik menetben. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.