UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-07-01 20:00

Labdarúgás: a DVTK szerződést hosszabbított Orosz Donáttal

A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK a hivatalos honlapján közölte, hogy szerződést hosszabbított a 17 éves jobbhátvédjével, Orosz Donáttal.

Orosz Donát tagja volt a 2019-es U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon, majd világbajnokságon is szereplő korosztályos válogatottnak; utóbbin a Nigéria elleni nyitányon gólpasszt adott.

Szerződést hosszabbított Orosz Donáttal a DVTK Forrás: dvtk.eu
Szerződést hosszabbított Orosz Donáttal a DVTK Forrás: dvtk.eu
„Jövő nyáron járt volna le a szerződésem, de borsodi srácként – aki már hat éve DVTK-ban játszik – gondolkodás nélkül elfogadtam a klub hosszabbítási ajánlatát, mert Diósgyőrben biztosítva érzem a további fejlődésem – idézi Orosz Donátot a dvtk.eu – Ez előző bajnokságban debütáltam az élvonalban, a most befejeződött idényben öt mérkőzésen léptem pályára, ezt a számot szeretném tovább növelni, és beverekedni magam a DVTK kezdőcsapatába, hogy minél több örömet szerezzek a szurkolóknak. Ősszel kezdődik az U19-es Európa-bajnokság selejtezősorozata, a csapat tagjaként szeretnék kijutni az Eb-re.” „Még a szerződésük lejárta előtt hosszabbítunk azokkal a labdarúgókkal, akikben hosszú távon is potenciált látunk – mondta Benczés Miklós sportigazgató. – Ebbe a körbe tartozik Márkvárt Dávid, Polgár Kristóf is. Elégedett vagyok Donát teljesítményével, még úgy is, hogy a jó meccsei mellett olyan is akadt, ami kevésbé sikerült jól. Még nincs tizennyolc éves, nem kész labdarúgó, ám ha tovább csiszoljuk a játékát, akkor hosszú távon is a klub nagyon értékes játékosa lesz.” A DVTK egyébként a második legtöbb percet adta a fiataloknak a nemrégiben véget ért első osztályú bajnokságban: összesen 2737-et. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.