UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-07-02 13:35

Labdarúgás: Lisztes Krisztián az UDSE-ért hagyta el az FTC utánpótlását

Lisztes Krisztián elhagyta a Ferencvárost, és az új budapesti utánpótlás-nevelő klubnál, az egy éve működő UDSE-nél lett tehetségfejlesztési igazgató.

A játékosként 49-szeres válogatott és német bajnok szakember a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: nagyon szép és szakmailag tartalmas éveket töltött a Ferencváros utánpótlásában, ahol több korosztályos csapat edzője és a tehetséggondozás vezetője volt. „Hálás vagyok a Fradinak az öt év óriási tapasztalatáért, de úgy éreztem, eljött a váltás ideje” – mondta. Az UDSE megkeresésével kapcsolatban hozzátette: szimpatikus volt számára Lambert Zoltán klubelnök elképzelése és filozófiája, továbbá az egyesület által képviselt német szakmai vonal. Hozzátette, a Borussia Dortmunddal meglévő partneri kapcsolat mellett Theo Schneider sportszakmai igazgató szerepvállalása is vonzónak bizonyult. Schneider volt az, aki annak idején – még ferencvárosi vezetőként – a zöld-fehérek utánpótlásához hívta.

Lisztes Krisztián az UDSE tehetségfejlesztési igazgatója lett Forrás: DFP
Lisztes Krisztián az UDSE tehetségfejlesztési igazgatója lett Forrás: DFP
Bízom benne, hogy sikerül megtalálni, megfelelően tovább képezni és fejleszteni a magyar tehetségeket, hogy abból aztán az egész magyar futball profitáljon. Minden edzésen ott vagyok, külön edzést is tartok, szakmai kérdésekben segítek. Más jellegű a feladatom, mint egy edzőnek, aki egy csapatot irányít, de úgy éreztem, szeretném a szakmának ezt a részét is kipróbálni, megtapasztalni, belekóstolni kicsit a vezetésbe is" – nyilatkozta Lisztes. Lisztes Krisztián elmondta, nem tart attól, hogy edzőként utánpótlásvonalon ragad, és UEFA pro licences szakemberként soha az életben nem lesz lehetősége felnőtt csapatot irányítani. "Fiatal vagyok még, az a lényeg számomra, hogy a labdarúgásban tudjak dolgozni. Igazából mindegy, milyen vonalon, mert szakmai tapasztalatot bármilyen szinten bőven lehet szerezni. Gyerekekkel dolgozni teljesen más feladat, sok tekintetben még nagyobb felelősség is, mint felnőttekkel. Hiszem, hogy idővel úgyis mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb helyet, legyen az utánpótlás vagy felnőtt vonal.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.